Започна онлайн петиция за изграждане на кучешка градинка в Дупница

След като е забранено разхождането на домашни любимци в градските паркове, редно е за тях да се обособи специално място, смятат инициаторите на подписката
Кучешка площадка в Бургас. Снимка: kompasbg.com

 

Онлайн петиция за изграждане на кучешка градинка в Дупница започна на сайта peticiq.com. В апела, с който призовават гражданите да се включат в подписката, инициаторите пишат, че след като е забранено разхождането на домашни любимци в градските паркове, редно е Община Дупница да обособи специално място за тях. В текста се обръща внимание и на това, че стопаните трябва да плащат данъка си за отглеждане на куче, а  събраните пари да се използват по предназначение. Ето какво още пишат иницаторите:

 

Живеете в Дупница? Имате куче, обичате го,плащате данък за него, грижите се да е обезпаразитено и добре гледано? Но сигурно сте забелязали, че никъде в града няма обособено място за разходка, където можете спокойно да пуснете кучето си в кучешка градинка, да поиграе с други кучета, без да притеснява останалите. Не е нужно да разхождаме кучетата си по улицата и в дворовете на училищата или да се налага всеки път да излизаме от града. След като в градския парк е забранено, е редно да има място, специално обособено за домашните ни любимци. В повечето градове в страната ИМА такива места! Редно е стопаните на кучета да заплащат данъка за тях към Общината и тези пари да бъдат използвани по предназначение! Призоваваме за активност от страна на стопаните и обратна връзка от Община Дупница!

 

Петицията можете да подпишете тук.