Въведение Богородично - ден за християнизиране и общение с Христа

С решение на Св. Синод на Българската православна църква от 1929 г. празникът Въведение Богородично в България се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж, според първоначалния замисъл - ден за християнизиране, за общение с Христа и Църквата Му.

Обявиха победителите в литературния конкурс на Община Дупница

Голям интерес е предизвикал конкурсът на Община Дупница за есе и стихотворение на тема "Моето семейство - моята крепост“. В литературната надпревара са се включили участници от цялата страна, както и ученици от българско училище във Франция. Те са изпратили общо 85 произведения.

ДГ „Калина“ остава отворена за децата на медиците

Дежурна група за децата на медиците ще бъде сформирана в Детска градина „Калина“ в Дупница за периода на новото частично затваряне. В детското заведение ще остане отворен и Дневният център за деца с увреждания. Няма да затваря и Млечната кухня в Детска ясла "Пролет". Кухнята ще работи при засилени противоепидемични мерки. 

БСП иска възстановяване на присъствените общински сесии в Дупница

Общинският съвет в Дупница няма техническа възможност за провеждане на дистанционни заседания чрез осъществяване на видеоконференция, нито пък за осигуряването на публичност чрез прякото излъчване на сесиите на сайта на Община Дупница. Затова днес общинските съветници са „заседавали“ чрез внасяне на формуляри за неприсъствено гласуване.

Отвориха офертите на кандидатите за довършване на ремонта в ж.к. „Бистрица“

Отвориха ценовите оферти на кандидатите за изпълнение на обществената поръчка за довършване на ремонтните дейности в ж.к. „Бистрица“. За първа и трета обособени позиции кандидатства "Булплан Инвест" ООД, а за втората обособена позиция същата фирма се конкурира с "Нивелстрой" ЕООД.

Дупничанинът Иван Райнов измина на колело 400 километра от София до Бургас

Дупничанинът Иван Райнов успя да постигне пореден личен рекорд, като измина с велосипеда си маршрута от София до Бургас (400 километра) за две денонощия, без преспиване. Райнов, който е активен член на Туристическо дружество „Рилски езера“, се впуска в приключението преди няколко дни. 

Отново претърсват яз. „Дяково“ заради изчезването на Янек Миланов

Продължават действията по издирването на 43-годишния дупничанин Янек Миланов, който е в неизвестност от 1-ви август тази година, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кюстендил. Днес и утре водолази и служители на полицията ще претърсят цялата територия на язовир „Дяково“. Това е втора акция в района във връзка със случая.