Отчовден е! Честваме празника на Дупница и Деня на българския лекар

Днес Българската православна църква почита Свети Иван Рилски Чудотворец – най-известният български светец и отшелник, покровител на българския народ, патрон и основател на Рилския манастир. Празникът е наричан от народа ни Отчовден (ден на Отеца).

Ралица Мирчева показва новата си арт концепция за първи път в Дупница

Доц. д-р Ралица Мирчева откри в Дупница своя самостоятелна изложба, озаглавена „Рефлексии“. Експозицията авторката е подготвяла в продължение на една година, за да я покаже специално пред дупнишката публика. Поводът е празникът на града - 19  октомври. 

Осветиха новия рентген в общинската болница в Дупница

Новият рентгенов апарат, ремонтирано помещение за него и освежаващ ремонт на фоайето на Хирургичния блок в общинската болница в Дупница бяха осветени днес в присъствието на управляващи от местната, областната и централната власт. На събитието трябваше да присъства и здравният министър Костадин Ангелов, който обаче не дойде.

Доц. Мангъров в Дупница: Уплашени хора трудно се лекуват и лесно се манипулират

Това, което на първо място трябва да се направи за справяне с Ковид-19, е хората да се успокоят, защото уплашен пациент трудно се лекува. Това каза доц. Атанас Мангъров на среща с граждани в Дупница, организирана от партия АБВ. С инфекциониста дойде и партийният председател Румен Петков. 

Отвориха офертите на кандидатите за довършване на ремонта в ж.к. „Бистрица“

Отвориха ценовите оферти на кандидатите за изпълнение на обществената поръчка за довършване на ремонтните дейности в ж.к. „Бистрица“. За първа и трета обособени позиции кандидатства "Булплан Инвест" ООД, а за втората обособена позиция същата фирма се конкурира с "Нивелстрой" ЕООД.

Дупничанинът Иван Райнов измина на колело 400 километра от София до Бургас

Дупничанинът Иван Райнов успя да постигне пореден личен рекорд, като измина с велосипеда си маршрута от София до Бургас (400 километра) за две денонощия, без преспиване. Райнов, който е активен член на Туристическо дружество „Рилски езера“, се впуска в приключението преди няколко дни. 

Съдът остави за постоянно в ареста обвиняем за кражба на кола в Яхиново

Районен съд – Дупница остави за постоянно в ареста 37-годишния Костадин К., привлечен като обвиняем за кражба на лек автомобил от гараж в село Яхиново. Престъплението е извършен в условията на опасен рецидив, тъй като задържаният е многократно осъждан за кражби.