Св. Атанасий Велики – баща на православието, владетел на снеговете и ледовете

Днес почитаме паметта на св. Атанасий Велики. Той е първият наречен "Велики" измежду светите отци на Църквата. Роден през 295 г. в Александрия, той е определян като "баща на православното богословие", защото аргументира богословски и окончателно православната триадология. 

21 художници с обща изложба в Дупница

Изложбата „Зимна приказка“ с участието на 21 творци от Дупница, София, Сапарева баня и Перник е подредена от днес в изложбена зала „Околийската къща“. Експозицията представя над 70 творби на значими автори от местната и национална творческа сцена, а част от тях познати и в международен план.

Необходимостта от триажен кабинет в Дупница постепенно отпада

Триажният кабинет в Дупница ще продължи да работи от 8 часа сутрин до полунощ до края на месеца, съобщиха от общинския пресцентър. Общинското ръководство обмисля от началото на февруари да намали работното време на буферното ковид звено, тъй като пациентите постепенно намаляват.

Отвориха офертите на кандидатите за довършване на ремонта в ж.к. „Бистрица“

Отвориха ценовите оферти на кандидатите за изпълнение на обществената поръчка за довършване на ремонтните дейности в ж.к. „Бистрица“. За първа и трета обособени позиции кандидатства "Булплан Инвест" ООД, а за втората обособена позиция същата фирма се конкурира с "Нивелстрой" ЕООД.

Изгубена туристка оцеля по чудо на -20°С край Езерата

Жената е спасена благодарение на бдителността на планинските спасители от ПСС - Дупница. На 18 януари към обяд в хижа „Рилски езера“ пристига жена, оставя багажа си пред входа и обяснява на хижарите, че ще спи в иглу до Старата хижа...

Обитател на двора при храм „Св. Георги“ влиза в затвора за побой над полицай

Окръжен съд – Кюстендил определи 2 години и 4 месеца лишаване от свобода за 39- годишния Илиян Стойнев, задържан за нанасяне на средна телесна повреда на полицейски служител от Районното управление в Дупница. Инцидентът, при който пострада полицай, стана в двора на храм „Св. Георги“.