Стипендия в чест на дългогодишната учителка по физика Василка Начева учредиха в Гимназията

В ПГ „Христо Ботев“ в Дупница е учредена стипендия в чест на дългогодишната учителка по физика в училището Василка Начева (1927 – 1994). Учредител е Калчо Калчев – племенник на преподавателката, който по този начин отдава почит на своята леля за неоценимата й роля в подготовката на поколения ученици.

Крайнишкият поет Васил Нешев представи новата си стихосбирка „Носталгия“

84-годишният крайнишки поет и писател Васил Нешев представи в родното си село своята нова стихосбирка, озаглавена „Носталгия“. В навечерието на празника на Крайници събитието събра в кметството близки и приятели на автора, читалищни дейци и други жители на едно от най-големите дупнишки села. 

Община Дупница започна прием на документи за помощта за инвитро

Община Дупница започна приема на документи за кандидатстване за еднократна помощ за инвитро. Формулярът за кандидатстване може да бъде изтеглен от сайта на общинска администрация или да се получи на място в деловодството, където се приемат документите. 

112 души от 22 партии и коалиции се кандидатират за депутати в Кюстендилска област

112 души от 22 партии и коалиции се кандидатират за народни представители в Кюстендилска област на извънредните парламентарни избори на 11 юли. Повечето кандидатски листи не са променени в сравнение с редовния парламентарен вот на 4 април.

Търсят голям наемател за първия етаж на ГУМ – Дупница, дружеството затъва

Управителят на „ГУМ – Дупница“ ЕООД Цветанка Вуковска ще търси голям наемател за първия етаж на магазина. Това стана ясно на заседанието на Общинския съвет днес, на което бе приет отчета на дружество за 2020 година. Причината е, че общинската фирма затъва финансово, а според Вуковска това преустройство на първия етаж е единственото решение.

Изграждат панорамна площадка над 220-метрова пропаст в м. Софраджик

Община Дупница ще изгради панорамна площадка в м. Софарджик над село Бистрица. За целта в общинския бюджет за тази година са заложени 55 000 лева, съобщиха от пресцентъра на кметството. Идеята е съоръжението да привлича туристи, подобно на „Орлово око“ в Родопите. 

Един задържан и един в болница след бой между пастири в Сапарево

74-годишен мъж от Сапарева баня е задържан вчера от дупнишката полиция за нанесена телесна повреда на негов познат. Двамата мъже работили като пастири в село Сапарево. Между тях възникнал конфликт заради навлизането на стадо на единия в имоти, ползвани от другия пастир.