Почитаме св. Марина – покровителка на здравето и победителка на дявола

На 17 юли православните християни почитат паметта на света великомъченица Марина. Името е от латински произход и означава "морска".  Според народните вярвания Марина е символ на небесния огън, покровителка на жътвата и нивите.

Общинският съвет прие отчетите на читалищата в община Дупница

Общинският съвет днес прие отчетите за 2020 година на всички читалища в община Дупница. Положителна оценка за работата на малките културни институции по време на дебатите в заседателната зала даде председателят на Комисията по култура и образование Виолета Инкьова. 

Увеличение на събираемостта на данъци и такси отчете Община Дупница

4 316 519 лв. са приходите от местни данъци и такси за първото шестмесечие на тази година, отчете Община Дупница. Данъкоплатците са внесли в местната хазна с 650 000 лв. повече в сравнение със същия период на 2020 година, когато отчетените приходи са били 3 660 057,68 лв.

Общинският съвет одобри изтеглянето на нов овърдрафт кредит от 500 000 лв.

С 18 гласа „за“, седем „против“ и един „въздържал се“  Общинският съвет в Дупница прие предложението за изтегляне на нов овърдрафт кредит в размер на 500 000 лв. Община Дупница тегли ежегодно подобен заем, като винаги го мотивира с предстоящо погасяване на предходния овърдрафт...

Търсят голям наемател за първия етаж на ГУМ – Дупница, дружеството затъва

Управителят на „ГУМ – Дупница“ ЕООД Цветанка Вуковска ще търси голям наемател за първия етаж на магазина. Това стана ясно на заседанието на Общинския съвет днес, на което бе приет отчета на дружество за 2020 година. Причината е, че общинската фирма затъва финансово, а според Вуковска това преустройство на първия етаж е единственото решение.

Изграждат панорамна площадка над 220-метрова пропаст в м. Софраджик

Община Дупница ще изгради панорамна площадка в м. Софарджик над село Бистрица. За целта в общинския бюджет за тази година са заложени 55 000 лева, съобщиха от пресцентъра на кметството. Идеята е съоръжението да привлича туристи, подобно на „Орлово око“ в Родопите. 

27-годишен дупничанин влиза за 4 години в затвора за грабеж

27-годишен дупничанин влиза за 4 години в затвора за извършен грабеж в условията на опасен рецидив. Борислав А. е признал вината си за извършеното престъпление и е сключил споразумение с прокуратурата за изтърпяване на посоченото наказание, което е одобрено от Окръжен съд – Кюстендил.