Любомир Янакиев с три медала и шампион на международния турнир в Момчилград

Любомир Янакиев стана шампион в индивидуалната надпревара на Четвъртия международен турнир по тенис на маса, който се проведе в Момчилград на 9-ти и 10-ти април с участието на състезатели от Гърция и Турция. На втория "Супер турнир на шампионите ", в конкуренция с всички шампиони от различните възрастови групи (40,50,60 и 70 г.), Супер Любо завърши втори индивидуално и втори на двойки.

Анелия Геренска остава директор на Историческия музей в Дупница

Дългогодишният директор на Историческия музей в Дупница Анелия Геренска запазва поста си. Тя трябваше да се яви на конкурс, организиран от Община Дупница, в който е била единствен кандидат. Събрала е 431 точки от максимални 450, съобщиха от общинския пресцентър.

 

Започва благоустройство на зелените площи в Градската градина

Започва благоустройство на зелените площи в Градската градина в Дупница. Кметът Методи Чимев е сключил договор с фирма "Чанев инженеринг" на стойност 186 870 лева без ДДС със срок на изпълнение 70 дни. 

Валентина Караганова е новият заместник областен управител

Дупничанката Валентина Караганова е назначена за заместник областен управител на област Кюстендил. Тя влиза в екипа на областния управител Александър Пандурски със заповед на служебния министър-председател, като заема мястото на освободения Любомир Терзийски.

Поскъпват билетите за градските и междуградските автобуси в Дупница

От 14 март автобусните превозвачи в Дупница повишават цената на билетите за градските и междуградските линии, съобщиха от общинския пресцентър. Мотивът, който са посочили в писма до Община Дупница, е драстичният скок на цените на горивата. Поскъпването е между 20 ст. и 50 ст. за билет. 

Приключва възстановяването на екопътеката до Стобските пирамиди

Приключват възстановителните дейности на архитектурните елементи и укрепителните съоръжения на екопътеката до Стобските пирамиди в м. Кулски рид край кочериновското село Стоб, съобщиха от Югозапазното държавно предприятие в Благоевград. Благоустройствените дейности извършва ДГС "Рилски манастир".

Над половин килограм кокаин откриха в дома на 36-годишен дупничанин

Над половин килограм кокаин е открит в дома на 36-годишен дупничанин, съобщиха от ОДМВР – Кюстендил. Наркотикът, разпределен в две кутии, е установен при специализираната операция, проведена вчера в Дупница. По данни на експерти стойността му би надхвърлила 350 000 лв. Преди претърсването на жилището мъжът е установен ...