Търсят се доброволци за почистване на храм „Свети Никола“ в Дупница

Дупничанката Даниела Борисова организира акция за почистване на двора на храм „Св. Никола“. Идеята на Борисова е, както миналата година, когато бяха проведени три подобни акции, да бъде сформирана група от доброволци.

 

Духът на стара Дупница оживя в албум на колекционера Явор Тодоров

Албум със снимки и картички от стара Дупница издаде колекционерът на дупнишка история Явор Тодоров. Бившият председател на Общинския съвет и настоящ председател на НЧ „Светлина“ в с. Бистрица е подбрал над 400 изображения от богатата колекция, която събира от четвърт век.

Започва ремонт на водопровода в село Бистрица

Следващата седмица ще започне подмяна на водопровода в село Бистрица.  Ще бъдат ремонтирани 4,66 км от мрежата. Стойността на обществената поръчка 1 839 500 лв. без ДДС. Тя ще бъде изпълнена от обединение "Бистрица 2019". Проектът се финансира от републиканския бюджет.

Опозицията гласува против тегленето на нов кредит от Община Дупница

Против тегленето на нов овърдрафт кредит в размер на 500 000 лв. гласува опозицията в Общинския съвет в Дупница. Срещу поематено на нов дълг се обявиха с гласовете си шестима съветници от БСП и независимият Георги В. Градевски. Въздържаха се Асен Илиев от БСП и Костадин Севдин от Движение „Заедно за промяна“.

Дупнишка пицария плаща 2000 лв. глоба за нерегламентирано използване на музика

2000 лв. глоба трябва да плати собственикът на дупнишка пицария за нерегламентирано използване на музика. Това става ясно от решение на Административния съд в Кюстендил, с което санкцията в размер на 2 500 лв., наложена на заведението от заместник-министъра на културата, е намалена с 500 лв.

Тома Белев: Незаконният лифт е в основата на проблема на Езерата

МОСВ бори ерозията на Седемте рилски езера чрез изграждане на пътеки от чакъл по европейски проект, чиито изпълнители качиха в защитената зона тежка техника. Този проблем в ефира на БТВ тази сутрин коментира един от най-активните природозащитници Тома Белев.

Предават на властите в Италия още двама от участниците в група за кражби

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил  допусна изпълнение на Европейски заповеди за арест, издадени от съдия по предварително разследване в град Сиена, Италия, по отношение на 24-годишния дупничанин Радослав Г. и 41- годишния Емил Ш. от с. Джерман.