Почитаме светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов

На 17 септември църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и отдава почит на добродетелите. Преданието разказва, че през втората половина на І век в Рим е живяла благочестива жена, християнка, която се казвала София. Тя имала три дъщери...

С комедията „Ама че семейство“ откриват новия театрален сезон в Дупница

Новият театрален сезон в Дупница ще бъде открит на 22 септември с комедията „Ама че семейство“  по Майкъл и Рей Куни. Пиесата ще бъде изиграна на открита сцена, която ще бъде разположена на паркинга зад бившето кино „Марек“.

Община Дупница ще дофинансира 14 маломерни паралелки

Общинският съвет в Дупница ще утвърди сформираните през тази учебна година 14 маломерни паралелки в три училища. Това става ясно от докладна записка на кмета Методи Чимев, с която формално иска одобрението на съветниците.

Нов анекс утвърди окончателно „Кюстендилска вода“ за оператор на водните услуги в Дупница

Членовете на Асоциацията по ВиК – Кюстендил са приели с единодушие решението за сключване на анекс към договора за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията и предоставяне на ВиК услуги. 

Отвориха офертите на кандидатите за довършване на ремонта в ж.к. „Бистрица“

Отвориха ценовите оферти на кандидатите за изпълнение на обществената поръчка за довършване на ремонтните дейности в ж.к. „Бистрица“. За първа и трета обособени позиции кандидатства "Булплан Инвест" ООД, а за втората обособена позиция същата фирма се конкурира с "Нивелстрой" ЕООД.

Дупничанинът Йордан Начев покори петхилядника Арарат

Дупничанинът Йордан Начев покори най-високия връх в Турция. Групата с участието на 65-годишния алпинист от Дупница се е изкачила на връх Арарат (5 165 м, около -10С) тази сутрин в 07:45 часа българско време.

Капланов остава в ареста по обвинението за закана с убийство

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“, взета по отношение на Васил Капланов с определение на Районен съд – Дупница. Той е привлечен като обвиняем за закана за убийство – престъпление по чл. 144, ал.3 от НК.