На 2 април стартира поредното издание на „Дупница рън“

Състезанието „Дупница рън“ ще се проведе този петък за поредна година. Сътезателите ще се съревновават в дисциплините шосеен пробег и крос кънтри. Право на участие имат всички желаещи, родени преди 2007 година. Необходима е предварителна регистрация на www.runbulgar.com.

Психотрилърът „Верига от думи“ е новата премиера на дупнишкия театър

Общинският драматичен театър „Невена Коканова“ излиза на 22 април с нова премиера. Директорът Валентин Балабанов, който е и режисьор на пиесата, е избрал да постави психологическия трилър „Верига от думи“ на каталунския режисьор Жорди Галсеран. 

Закриват окончателно спортната паралелка в училище „Св. Климент Охридски“

През учебната 2021/2022 година дупнишкото училище „Св. Климент Охридски“ няма да обявява прием след седми клас. Паралелката с профил  „Физическо възпитание и спорт“ ще бъде закрита окончателно, а учебното заведение ще бъде преобразувано от средно в основно училище. 

Д-р Александър Паризов положи клетва като депутат

Дупнишкият психиатър д-р Александър Паризов положи клетва в Народното събрание като депутат от Кюстендилска област. Според решението на ЦИК той заема мястото на Христо Терзийски, докато последният изпълнява функциите си на министър на вътрешните работи в оставка.  

„Галчев инженеринг“ ще ремонтира Младежкия дом в Дупница

„Галчев инженеринг“ ЕООД спечели обществената поръчка за ремонт и реконструкция на Младежкия дом в Дупница. Офертата на благоевградската компания е на стойност 1 492 324,76 лв. и бе предпочетена от Община Дупница пред тази на „Булплан инвест“ ООД, чиято стойност е 1 591 358,89 лв.

Изграждат панорамна площадка над 220-метрова пропаст в м. Софраджик

Община Дупница ще изгради панорамна площадка в м. Софарджик над село Бистрица. За целта в общинския бюджет за тази година са заложени 55 000 лева, съобщиха от пресцентъра на кметството. Идеята е съоръжението да привлича туристи, подобно на „Орлово око“ в Родопите. 

Започна разпоредителното заседание по делото „Дупнишка популярна каса“

Окръжен съд – Кюстендил днес даде ход на разпоредителното заседание по делото „Дупнишка популярна каса“, година след като съдебното производство бе прекратено заради процесуални нарушения в обвинителния акт. Заседанието ще продължи и на 20 и 21 април, тъй като делото е обемно, а страните по него са многобройни.