113 години независима България отбелязаха в Дупница

С кратко тържество пред бюст-паметника на Христо Ботев в Дупница бяха отбелязани 113 години от обявяването на независимостта на България. На днешната дата честваме едно от най-значимите събития в новата ни история, когато през 1908 г. българската държава отново се появява на картата на Стария континент след петвековно турско робство. 

Алцек Мишев отново в родината си с голяма ретроспективна изложба в Националната галерия

Богата ретроспективна изложба на българския и италиански художник Алцек Мишев ще бъде открита в края на тази седмица в Националната художествена галерия. Поводът е 80-годишнината на родения в Дупница през 1940 година художник, чието творчество го нарежда сред най-значимите европейски авангардисти.

 

Затварят за два месеца част от ул. „Трети гвардейски полк“

До 15 ноември ще бъде затворена за движение на автомобили част от улица "Трети гвардейски полк" в Дупница, съобщиха от общинския пресцентър. Причината е, че започват ремонтни дейности в участъка от ул. "Булаир" до ул. "Св. св. Кирил и Методий". 

Провалиха се конкурсите за нови управители на ВиК – Дупница и Ученическо хранене

Конкурсите за избор на нови управители на общинските дружества ВиК – Дупница и Ученическо хранене се провалиха. За участие в конкурса за шеф на водното дружество е подал документи само един кандидат, който не допуснат до участие, а за управител на Ученическо хранене няма кандидати. 

Търсят голям наемател за първия етаж на ГУМ – Дупница, дружеството затъва

Управителят на „ГУМ – Дупница“ ЕООД Цветанка Вуковска ще търси голям наемател за първия етаж на магазина. Това стана ясно на заседанието на Общинския съвет днес, на което бе приет отчета на дружество за 2020 година. Причината е, че общинската фирма затъва финансово, а според Вуковска това преустройство на първия етаж е единственото решение.

Приключва възстановяването на екопътеката до Стобските пирамиди

Приключват възстановителните дейности на архитектурните елементи и укрепителните съоръжения на екопътеката до Стобските пирамиди в м. Кулски рид край кочериновското село Стоб, съобщиха от Югозапазното държавно предприятие в Благоевград. Благоустройствените дейности извършва ДГС "Рилски манастир".

Дупнишката полиция арестува 41-годишен мъж за наркотици

Снощи дупнишки полицаи са задържали 41-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген“ за притежание на високорискови наркотични вещества. Проверката е извършена на АМ „Струма“ в района на Дупница. Открити и иззети са опаковка с 6.42 грама хероин и опаковка с 8.24 грама кокаин.