С кратка програма Дупница отбеляза 143 години свободна България

С кратка празнична програма в Дупница днес бяха отбелязани 143 години от Освобождението на България от турско робство. Честването на националния празник започна с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на дупнишките опълченци пред Дома на техниката. 

Разкриха основите на трети ранносредновековен храм в района на античната базилика в с. Червен брег

Научното откритие на Историческия музей в Дупница е направено по време на разкопките в края на лятото, но историците представят резултатите от последния археологически сезон днес, 14 февруари, когато се отбелязва Деня на археолога.

Община Дупница отряза достъпа до триажния кабинет за жители на съседни общини

Триажният кабинет към общинската болница в Дупница вече ще обслужва само жители на община Дупница. Дежурните медици в бюферното ковид звено ще приемат само пациенти, които имат грипоподобни симптоми, както и такива, които нямат личен лекар. 

ГЕРБ – Дупница заложиха на борец, свободен артист поведе листата на ДБ в областта

Дупничанин е водач на листата с кандидати за народни представители на коалиция „Демократична България“ в Кюстендилска област. Това е председателят на ДСБ – Дупница, художник и музикант, Николай Табаков.  Дупничанинът, който е на най-предна позиция в листата на ГЕРБ-СДС е борецът Даниел Александров. 

Отвориха офертите на кандидатите за довършване на ремонта в ж.к. „Бистрица“

Отвориха ценовите оферти на кандидатите за изпълнение на обществената поръчка за довършване на ремонтните дейности в ж.к. „Бистрица“. За първа и трета обособени позиции кандидатства "Булплан Инвест" ООД, а за втората обособена позиция същата фирма се конкурира с "Нивелстрой" ЕООД.

Изгубена туристка оцеля по чудо на -20°С край Езерата

Жената е спасена благодарение на бдителността на планинските спасители от ПСС - Дупница. На 18 януари към обяд в хижа „Рилски езера“ пристига жена, оставя багажа си пред входа и обяснява на хижарите, че ще спи в иглу до Старата хижа...

Полицията арестува извършителя на грабежа на 53-годишната дупничанка

Полицията разкри извършителя на грабежа на 53-годишна жена в Дупница. Това е 27-годишен рецидивист, който миналата година е изтърпял последната си присъда за извършени престъпления. Познат е на полицията с множество извършени кражби и още един грабеж.