На Никулден ще грейнат коледните светлини в Дупница

На днешния Никулден в Дупница тържествено ще бъдат запалени коледните светлини. Програмата ще започне в 17.30 часа. Пред елхата на централния площад „Свобода“ ще пристигне Дядо Коледа, който ще бъде посрещнат с музикални изпълнения на талантливи деца от община Дупница. 

Зала „Джамията“ представя художничките Албена Галева и Йовка Мечкарова

Изложба на художничките Албена Галева и Йовка Мечкарова ще бъде открита тази вечер от 17.30 часа в зала „Джамията“ в Дупница. В експозицията „Уют“ авторките представят живописни платна, вдъхновени от природата и красотата, която ни заобикаля, но невинаги забелязваме...

Хаос в училищата в Дупница – част от тях са в ротация, в други тестват децата, несъгласните остават в изолация

В община Дупница от днес в част от училищата е въведен  ротационен принцип на учебния процес – 50% от паралелките са в класните стаи, останалите са онлайн. Причината е, че за тези учебни заведения не са осигурени тестове за ковид-19. Някои от училищата пък разполагат с тестове и затова там присъствено учат ...

Кюстендилска област: Радев – 65,97%, Герджиков – 32,94%

Румен Радев и Илиана Йотова категорично печелят изборите за президент и вицепрезидент в област Кюстендил, сочат резултатите от гласуването при обработени 100% от протоколите на секционните избирателни комисии. За Радев и Йотова са гласували 26 614 жители на областта, или 65,97% от упражнилите правото си на глас. 

Стотици дупничани се подписаха против премахването на павилионите в центъра

Мощна подкрепа от своите съграждани получават търговците, които стопанисват планираните за премахване павилиони в района на централния площад "Свобода" в Дупница. Стотици дупничани се подписаха в петиция против предложението на кмета Методи Чимев за премахване на преместваемите обекти за продажба на сладолед, пуканки, книги и др.

Приключва възстановяването на екопътеката до Стобските пирамиди

Приключват възстановителните дейности на архитектурните елементи и укрепителните съоръжения на екопътеката до Стобските пирамиди в м. Кулски рид край кочериновското село Стоб, съобщиха от Югозапазното държавно предприятие в Благоевград. Благоустройствените дейности извършва ДГС "Рилски манастир".

Съдът остави в ареста за постоянно насилник, тормозил майка си

Районен съд – Дупница остави за постоянно в ареста Димитър К., обвинен в домашно насилие спрамо собствената си майка. Според показанията на пострадалата жена синът й проявява агресия, тормози я, нанасял й е побой. Тормозът продължил, въпреки издадени заповед за незабавна защита и заповед за защита от домашно насилие.