Жители на ул. „Велико Търново“ бесни, новият асфалт не стигна до тях

Отсечката от ДГ „Калина“ до бившата Военна болница остава осеяна в дупки между ремонтираните участъци по два големи европейски проекта за над 12 млн. лв., пишат ни възмутени читатели
Снимки: читатели

 

Отсечката на ул. „Велико Търново“ от ДГ „Калина“ до Хирургичния блок на общинската болница в Дупница остава в дупки, въпреки шумно рекламирания европейски проект „Интегриран градски транспорт“, пишат ни в гневно писмо наши читатели, които живеят на неремонтирания участък.

 

Новият асфалт на ул. "Велико Търново" приключва до кръстовището при ДГ "Калина"

 

Те останали изненадани, че ремонтните дейности по проекта са към своя край, но новият асфалт не стига пред домовете им. „На улицата се намира една от най-посещаваните детски градини, ПГ по хранително-вкусови и химични технологии, Дом за деца, лишени от родителска грижа и РЗИ – Дупница. Наблизо са Спешният център и болницата. Отсечката обаче е оставена в безобразно състояние, рампите за колички са разбити, пътната настилка е осеяна с дупки. Тук е спирката за автобусите, пристигащи с емигранти от чужбина. Първото, което виждат са разбитите улици. Кметът Чимев да дойде да види за какво става въпрос, нали каза, че цялата „Велико Търново“ ще бъде ремонтирана“, възмутени са жителите на улицата.

 

 

По проекта "Зелена градска среда" е ремонтиран само тротоарът пред РЗИ - Дупница (а дори не е и завършен), но не и пътната настилка   

 

Въпросната отсечка се оказва пренебрегната при изготвянето на два големи европейски проекта. „Похарчиха над 12 млн. лв., а не намериха пари за стотина метра от ул. „Велико Търново“, пишат ни читателите. Те визират, че в единия край на улицата откъм болницата приключва новия асфалт, положен по проекта „Зелена градска среда“, по който бе обновен ж.к. „Дупница“, а в другия й край откъм ДГ „Калина“ приключва „Интегриран градски транспорт“ . Припомняме, че последният предвижда ремонт на улиците по маршрута на новата автобусна линия №5, а неремонтираната отсечка не е част от маршрута и именно затова е извън обхвата на проекта.

 

 

Рампите в ремонтираните участъци все още не са завършени и няма да останат в този вид, за разлита от тези на отсрещната улица, които не са в обхвата на европейския проект и ще останат разбити (на снимката долу).

 

 

Затова пък около 200-300 метра от ул. „Венелин“, по която минават новите автобуси, също не е ремонтирана. Новият асфалт приключва при бившето Чепкало и до кръстовището с „Велико Търново“ засега няма да се ремонтира, потвърдиха служители от фирмата изпълнител, които работят на място. Те обаче успокоиха недоволните дупничани, които сигнализираха още, че рампите за колички са твърде високи. Служителите обясниха, че предстои полагането на още един слой асфалт, както и доизграждане на рампите.

 

Тук приключва новият асфалт на ул. "Венелин". От Чепкалото до ДГ "Калина" няма да се ремонтира.

 

Днес изтича крайният срок за приключването на проекта „Интегриран градски транспорт“, но дейностите по него все още не са завършени.