Дупничани с жалба за дискриминация: Общински работници нарочно не почистили тротоара само пред техните къщи

В опит да изяснят ситуацията, получили грубо отношение от кметската администрация. „Общината е затворена за гражданите“, пише до „Камертон“ една от жалбоподателките.
Снимки: читател

 

Жители на ул. „Цар Освободител“ в Дупница внесоха жалба до Община Дупница срещу проява на дискриминация спрямо тях от страна на общински работници. До „Камертон“ ощетените пишат, че днес работниците почистили растителността по тротоарите в целия район около Наковия мост. Оставили обаче непочистен само участък от около 20 метра срещу домовете на жалбоподателите. Те се опитали да разговарят с работниците, за да разберат каква е причината да пропуснат участъка, но не получили никакво внимание.

 

 

Затова се обадили на обявените в сайта на Община Дупница телефони (0701/5 92 11, 0701/5 92 57), но никой не е отговорил. По-късно успели да се свържат с дежурен служител на номер 0701/5 66 66. Той обаче, освен че е отказал да се представи, също така не е пожелал да даде никаква информация и накрая е започнал да се държи грубо.

 

Чувстваме се дискриминирани. Общинските служители почистиха целия район на ул. „Цар Освободител“, но нарочно пропуснаха тази част от тротоара. Аз като данъкоплатец държа да знам, имам ли право да получавам информация?! Имам ли право да говоря с отговорните за случилото се? И в крайна сметка дали Общината е частна собственост, на която нямам право да звъня и да я притеснявам? Общината е затворена за гражданите...“, пише ни читателка, която не желае да цитираме името й, но е подала неанонимна жалба на електронната поща на Община Дупница.