Световно признати танцьори гостуват с уникално шоу в Дупница

Формацията за модерни танци „Денс машийн“ организира гостуването на спектакъла „Паралел“ с участиено на над 60 танцьори от цял свят. Автори на шоуто са две от най-доказаните формации за улични танци в България и световноизвестната германска танцова група Flying steps.
Снимки: Фейсбук

 

След огромния успех на „Атлас“ (2016 г.) и "Еквилибриум“ (2017 г.) две от най-доказаните формации за улични танци в България Da Clique и The Center за трета поредна година работят заедно със световноизвестната танцова група от Берлин Flying steps. Трите формации са създатели на уникално по рода си шоу, озаглавено „Паралел“,  а Дупница ще бъде един от трите града в България, където ще бъде представено.

 

С участието на над 60 специално подбрани за целта танцьори от Германия, Дания, Латвия, Русия, Казахстан, Китай, Тайван и България спектакълът се фокусира върху силата на изборите, които всеки един от нас прави в ежедневието си и начинът, по който тези избори определят живота ни. За пръв път по време на танцов театър в България публиката ще има възможността да определя как се развива историята в шоуто. В редица ключови моменти зрителите ще могат да изберат как биха искали историята да продължи, докато не се достигне до един от няколкото коренно различни финала.

 

Повече за създателите на спектакъла:

 

 

Flying Steps от Берлин са създадени през 1993 г. и са считани за една от най-успешните формации за улични танци в света. Към момента в танцовото училище Flying Steps Academy се обучават над 1000 танцьори от цял свят. Академията се счита за най-престижното танцово училище в Европа и едно от най-добрите в света. Освен германци в нея танцуват емигранти от Дания, Латвия, Русия, Казахстан, Китай, Тайван.

 

DA Clique обединява млади танцьори с дългогодишен сценичен опит. Започнала дейността си през 2012 г., към момента групата наброява над 130 танцьори, трениращи в Перник, София и региона. Създатели са на 11 авторски танцови спектакъла, играни в Перник, София, Дупница и Банско. Автори на над 40 авторски танцови видеа, гледани над милион пъти в YouTube. Носители на над 50 призови места и отличия от фестивали в страната и чужбина. Действащи балкански шампиони в 4 различни възрастови групи (BALKAN DANCE OLYMPIAD, BELGRADE, OCTOBER 2017) и световни шампиони в дисциплина “Street Show”, възрастова група “adults” (XV WORLD DANCE OLYMPIAD, MOSCOW, MAY 2018).

The Centеr е първото и най-голямото училище за съвременни хип-хоп танци в България, представляващо мрежа от танцови зали и хореографи, обхващаща територията на цялата ни страна. В него преподават едни от най-добрите хореографи на танцовата хип-хоп карта на държавата, доказали себе си и уменията си на сцената на безброй състезания, танцови форуми и телевизионни предавания. 

 

Организатор на спектакъла „Паралел“ в Дупница е формацията за модерни танци „Денс машийн“ с ръководител Александър Димитров. Събитието ще се проведе на 8-ми октомври от 19.00 часа в салона на Общинския драматичен театър „Невена Коканова“. На 5-ти октомври танцьорите ще бъдат в Перник, а на следващия ден са във Варна.