Гимназията се раздели с Naglite

Най-атрактивни на днешното тържество на Гимназията бяха абитуриентите от литературната паралелка. Те излязоха на сцената на театралния салон с тениски, на които пише с латински букви "Наглите". Класната им ръководителка пък получи като подарък фланелка с надпис "Бос на наглите"
Снимки: Камертон

 

И ПГ„Христо Ботев“ изпрати днес своите 101 абитуриенти от випуск 2018 по време на емоционално тържество, което по традиция се проведе в театралния салон. Събитието започна с химна на България и церемония по предаване знамето на училището и националния флаг.

 

 „Скъпи пораснали момичета и момчета, днес се разделяте с училището, но и отваряте нова страница, поемате по нова за вас посока. Пожелавам ви да я изминете с мъдрост и достойнство и да развиете своите способности. Опитайте се да дадете най-доброто от себе си, защото от това се нуждае светът. Нека наученото тук бъде пътеводна звезда по правилната за вас пътека. Младостта е най-престижния недостатък и най-могъщото предимство. Пожелавам ви да последвате мечтите си и да станете граждани на света, но преди всичко да останете българи. ...На добър час!“ , обърна се към абитуриентите в емоционално слово директорът на Гимназията Геновева Ризова. Учениците от 12 клас от своя страна изказаха благодарност към учителите си. „Гордеем се, че сме потомци на Ботев и Левски“, бяха част от техните слова.

 

На сцената първо излязоха абитуриентите от 12 „а“ клас, профил Математически, които представиха видео, обхващащо всички прекарани години заедно, забавните моменти и приятелските срещи помежду им. Те благодариха на своите преподаватели и изненадаха с огромно сърце от балони класната си ръководителка Мая Ханджийска. От своя страна тя поздрави учениците с римувано авторско стихотворение, в което се разказва за най-прекрасното време в живота на човек, а именно училището.

 

Възпитателите на 12 „б“ клас, профил Биология и химия излязоха втори на сцената, като обещаха занапред да надграждат наученото. Те представиха оригинално и хумористично видео, показващо прекараните  ученически дни. С дублирани текстове на известни песни, имитиращи думи на ученици и учители, успяха да разсмеят цялата зала. За всеки един преподавател учениците бяха подготвили цветя с индивидуални грамоти за благодарност. Класната ръководителка Катя Божкова също бе подготвила римуван текст, с който поздрави любимите си ученици, с които днес се разделя.

 

Най-атрактивни, както винаги, бяха литераторите  от 12 „в“ клас. Те изневериха на традицията да бъдат облечени  в официални тоалети и излязоха на сцената с бели тениски, на които отпред пише „Наглите“, а на гърба - номерата им в клас. На своята класна ръководителка Нина Илиева пък те подариха тениска, на която пише „BOSS на наглите“. Илиева сравни своите ученици с малки перли, които през годините от прашинки са се развивали във вътрешността на мида. Пожела им да запазят любовта си към своите учители.

 

Учениците в 12 „г‘ клас, профил Предприемачество и бизнес от своя страна разказаха истории за извървения училищен път и подариха на всеки учител цветя.  На сцената бизнес предприемачите поканиха своите  преподаватели Калинка Стоилкова и Димитър Кърнолски, които отрупаха с  подаръци. Тяхната класна ръководителка Гергана Миленкова също получи огромен букет с цветя.

 

Днес абитуриентите бяха изпратени с тържества във всички средни училища в Дупница. За съжаление, „Камертон“ нямаше физическа и техническа възможност да присъства на празника на всички училища. Нашият екип пожелава попътен вятър на всички 350 абитуриенти от общината.