Областният управител официално представи заместниците си

Това са бившият военен Йордан Гогев и бившият митничар от „Изправи се! Мутри вън!“ Георги Илинов

 

Областният управител Александър Пандурски е представил днес пред медиите в Кюстендил своите нови заместници. Това са бившият военен Йордан Гогев и бившият митничар и настоящ областен координатор на коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ Георги Илинов. Двамата заменят Райчо Цветин и д-р Матей Попниколов със заповед на министър-председателя от 28 май.

 

Александър Пандурски представи и ресорите, за които отговарят заместниците му. Ресорите на Йордан Гогев са: провеждането на държавната политика на регионално ниво в областта на околната среда и водите, туризъм, трудова и социална политика, екология, младежки дейности и спорт, екология, сигурност и обществен ред. „На 60 години съм, семеен, с две деца. Имам 20-годишна професионална кариера в системата на българската армия като офицер и съм заемал различни ръководни длъжности. Завършил съм и Военната академия „Г. С. Раковски“ в София. След армията, през последните 10 години работех в  областта на ВиК сектора”, представил се е Гогев.

 

Инж. Георги Илинов отговаря за областите: икономика, инвестиционно развитие, земеделие, храни и гори, култура и образование. „Семеен съм, с  две деца и четири внучета; щастлив, за което благодаря на Бога. Не съм роден в Кюстендил, но съпругата ми е оттук и аз дойдох да живея в Кюстендил. Работел съм в Кондензаторния завод, Агенция Митници и в частния бизнес. Винаги съм държал на професионализма при изпълняване на служебните ми ангажименти”, споделил е за себе си Илинов, който е второто назначение на ръководна позиция в областта на активист от коалицията на Мая Манолова. Председателката на РИК – Кюстендил Тодорка Петкова Илиева-Скрипкина също е номинация на „Мутри вън!“.