Болниците в областта изписват 20 пациенти, излекувани от К-19

В лечебните заведения в Дупница има места за хоспитализиране на болни с коронавирус

 

20 пациенти, излекувани от ковид-19 ще бъдат изписани от болниците в Кюстендилска област, става ясно от днешния редовен бюлетин на Областната администрация относно епидемичната обстановка. В болниците в Дупница свободни легла за лечение на болни от коронавирус има.

 

От частната болница в Дупница днес ще бъдат изписани шестима пациенти. Хоспитализираните с ковид ще останат 22-ма. Леглата, определени за лечение на заболяването там са 25, а пред Общинския кризисен щаб преди седмица ръководството на болницата декларира възможност за разкриване на още 25 места.

 

От общинската болница в Дупница са съобщили в Областния кризисен щаб за петима стабилизирани пациенти, на които им предстои изписване. В момента в здравното заведение са хоспитализирани 19 души. Определените легла за пациенти с ковид са 35, а според декларираното от изпълняващия длъжността управител д-р Крум Бонев пред общинското ръководство има възможност за още 11 легла.

 

Хоспитализираните за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил към този час са 66. В рамките на днешния ден ще бъдат изписани 9 души.

 

През последното денонощие положителните тестове в Кюстендилска област са 66.