Младите таланти на СКТМ "МАРЕК 76" завоюваха поредни четири медала

Снимки: СКТМ "МАРЕК 76"

 

На завършилото вчера Републиканско първенство по тенис на маса за деца до 12 години в гр. Варна взеха участие четири деца от "Марек 76 " - Дея Милтанова, Симеон Стоичков, Теа Томова и Ванеса Емилова. Предвид извънредните мерки начинът на провеждане беше различен. Бяха отделени момичета от момчета, като се спазваха всички мерки за сигурност. Представителите на клуба все пак успяха да стигнат до медалите.

 

Симеон Стоичков взе бронз на двойки и малко не му достигна да победи шампиона  в индивидуалната надпревара Мирослав Шмит (Комфорт - Варна), отстъпвайки в четвъртфинала с резултат 3:2 (11:9).Така в крайна сметка остана 5-ти в индивидуално класиране. При момичетата Дея Милтанова стана вицешампионка на двойки, с което обогати колекцията на клуба с още един медал. Теа Томова и Ванеса Емилова пък успяха да влязат в 16-те при двойките, което само по себе си е успех за тяхното първо участие при 12- годишните. Теа Томова на ДИП до 10 години (Гоце Делчев), провело се преди две седмици стана 6-та при най - малките, а Кирил Кирилов – 16-ти .

 

На другия фронт Любомир Янакиев за поредна година се нареди сред медалистите на Държавното първенство за ветерани в Албена, като стана вицешампион в индивидуалната надпревара и взе третото място при двойките. Така в крайна сметка клубът завърши с четири медала  от Републиканските първенства, провели се в края на седмицата.

 

"Добро представяне на децата, въпреки изпуснатите шансове за спечелване на поне още един медал. Знам, че се стараха много и това им донесе успех. Тази седмица ни предстои отново Републиканско първенство при 15-годишните в гр. Горна Оряховица, където се надявам също на добри класирания. Благодаря на родителите, които бяха непрекъснато до мен през цялото време на състезанието и ми помагаха във всяко едно отношение“, коментира треньорът Иван Иванов.