ОДТ „Невена Коканова“ открива летния театрален сезон с „Ах, тази червена шапчица“

Новата детска пиеса на дупнишкия театър ще бъде представена безплатно по повод 1 юни
Снимка: ОДТ "Невена Коканова"

 

Общинският драматичен театър „Невена Коканова“ ще открие летния театрален сезон с новата си детска пиеса „Ах, тази червена шапчица“ по Шарл Перо. Поводът е Деня на детето и най-малките зрители ще имат възможността да я гледат безплатно. Постановката се придържа към класиката, но има и изненада - децата ще могат да получат роли в пиесата.

 

Основните персонажи ще изиграят актьорите Виктория Янева, Анастасия Левордашка и Владимир Богданов. За първи път на местна сцена ще излезе и най-новото попъленение в трупата Божидар Попчев. Режисурата е дело на директора на театъра Валентин Балабанов, за сценографията отговаря Борис Начев, а за музиката - Рени Зарева.

 

Премиерата е насрочена за 31май (неделя) и ще се проведе на малката сцена в парк „Рила“. При лошо време пиесата ще бъде изиграна в салона на театъра, като ще бъдат спазени  противоепидемичните мерки. Това означава, че представлението ще могат да гледат не повече от 140 зрители. Те ще бъдат задължени да носят предпазни маски и ще бъдат настанени на разстояние един от друг.

 

За съжаление, тъй като времето е нестабилно, вероятно в последния момент ще бъде решено къде да бъде изиграна пиесата - дали в театъра или на открито. От Общината обещаха да купят за парка поне 50 пластмасови стола, но никой няма да бъде върнат, ако няма достатъчно седящи места“, каза директорът на театъра Валентин Балабанов.  

 

Първото представление за възрастни след прекъсването заради извънредното положение театърът предвижда за 11 май. Ще бъде представена комедийната постановка „Почти като човешки глас“. В процес на подготовка е и нова пиеса.   

 

Валентин Балабанов не се е отказал от идеята си за сцена на открито, която да бъде импровизирано изградена на паркинга зад бившето кино „Марек“. Все още обаче театралният директор не е получил възможността да се срещне с кмета Методи Чимев, от когото зависи осъществяването на идеята.