Вторият тест за Ковид-19 на работника от ТЕЦ „Бобов дол“ е отрицателен

38-годишният мъж, настанен в общинската болница на 19-ти април, чака резултат от трети тест. Ако отново е отрицателен, в понеделник ще бъде изписан.
Снимка: bgonair.bg

 

Работникът от ТЕЦ „Бобов дол“, за който вчера стана ясно, че е настанен в общинската болница в Дупница с коронавирус, само след пет дни лечение може да се окаже чист от заразата. Направеният му втори тест е отрицателен.

 

38-годишният мъж е приет в болницата на 18-ти април. След като му е станало лошо и е вдигнал температура, се е обадил на личния си лекар, който го е насочил за хоспитализация. На 19-ти април му е направен теста, потвърдил заразата. В момента той вече се чувства добре и вчера, 23-ти април, му е бил направен повторен тест, резултатът от който днес е станал ясен и той е отрицателен, обясниха наши източници, близки на пациента. Днес му е направен още един контролен тест. Ако отново е отрицателен, в понеделник младият мъж ще бъде изписан от болницата.  

 

Негови колеги са озадачени, тъй като това е втори случай на бързо оздравял от Ковид-19 работник от ТЕЦ „Бобов дол“. Припомняме, другият работник, на 58 години, бе излекуван и изписан от болницата за около десетина дни. Както вече съобщихме, заради тези два случая в топлоцентралата се извършва масово тестване на работниците, приоритетно сред тези, които са били контактни на колегите им с Ковид-19.