Изследват за Ковид-19 работници в цех на ТЕЦ „Бобов дол“

Причината е втори случай на заразен служител, но за огнище не може да се говори, тъй като случаите са независими един от друг, уверява изпълнителният директор на дружеството Емил Христов
Снимка: Cross.bg

 

Масово тестване за Ковид-19 е извършено сред работниците в един от цеховете в ТЕЦ „Бобов дол“. Причината е регистриран втори случай на заразен служител в дружеството. Колегите му, около 30 души, освен че са тествани, са поставени и под 14-дневна карантина. Резултатите от епидемиологичното изследване сред персонала все още не са излезли.

 

Въпреки това изпълнителният директор Емил Христов е категоричен, че не става въпрос за огнище на новия коронавирус в предприятието, тъй като двамата работници не работят в един и същи сектор и със сигурност не са се заразили един от друг. Освен това единият от тях, когато се е разболял, е бил в отпуск. Става въпрос за 58-годишния мъж, който бе настанен в общинската болница преди около десетина дни, но вече е излекуван и изписан. Другият заразен работник от ТЕЦ „Бобов дол в момента е хоспитализиран в дупнишката болница. „Той е в много добро състояние в момента, постоянно се чуваме“, увери Емил Христов.

  

В ТЕЦ „Бобов дол“ още от началото на извънредното положение са предприети всички необходими противоепидемични мерки. „Помещенията постоянно се дезинфекцират, на всички работници и служители са осигурени предпазни маски и ръкавици. Няма от какво да се притесняват. Разбира се, никой от нас не е застрахован, където и да работи“, коментира пред „Камертон“ Емил Христов.