Поетесата Ивианна Денчева издаде нова стихосбирка

Третата си книга авторката е озаглавила „Нераздадена обич“
Снимка: КАМЕРТОН

 

Дупнишката поетеса Ивианна Денчева издаде нова стихосбирка. Книгата е озаглавена „Нераздадена обич“ и включва 60 от най-новите стихове на авторката. Значителна част от тях са любовна лирика и това не е изненада за тези, които познават творчеството на авторката. Пред „Камертон“ поетесата сподели, че основната й движеща сила е добротата, а голямата й болка е алчността и това е посланието, което иска да отправи към своите читатели – да бъдат човечни и никога алчни.  

 

Сред поетичните текстове в новата й книга, извън темата за любовта, са стихове, посветени на Дупница и на известния дупнишки тенор Арон Аронов, който е близък приятел на поетесата. Стихотворението за Дупница, както и музика за него, е написала преди няколко години за участие в конкурс за химн на града, организиран от общинския културен отдел. Заради организационни проблеми и спорове обаче идеята се провалила. Въпреки това покойният диригент Иван Гатев е нотирал песента на Ивианна Денчева, след което тя била включена в програмата на едно от изданията на фестивала на мъжките хорове.

 

Интересен факт е, че повечето от стиховете на авторката са подходящи да бъдат превърнати в песни. Зад гърба си тя има още  две стихосбирки  – „Свят за двама“ и „Мигове от вечността“, а новата й - „Нераздадена обич“, предстои да бъде официално представена пред дупнишката общественост.