Ученичка от Дупница се нареди сред тримата най-добри в национален исторически конкурс

Венеция Томова от XI клас на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ се представи отлично в научната надпревара със свое изследване за живота и делото на възрожденския будител Аврекий Попстоянов, с което създаде нов повод за гордост на Клуб „ИстОрика“ към учебното заведение.
Снимки: СЕУ "Св. Паисий Хилендарски"

 

Във Великотърновския университет се състоя заключителния етап на IV национален ученически конкурс „Пространство и време“, организиран от Академията за лидери към Историческия факултет. Участваха ученици от 35 училища от цялата страна, изпратили свои разработки по история и география. Отличените в предварителния етап на конкурса 57 работи по история бяха защитени публично.

 

Венеция Томова по време на публичното представяне на своето историческо изследване

 

Венеция Томова от XI клас получи една от трите най-високи оценки от научното жури – Отличен (5,75),  за реферата си „Аверкий Попстоянов – бунтар и проповедник“. Трудът на ученичката от Клуб „ИстОрика“ към СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ представлява изследване за живота и делото на родения в Дупница писател, духовник, деец на българскто просветно и национално Възраждане.

 

 

Венеция Томова бе наградена със сертификат за участие и грамота за отлично представяне, както и книгата „Българско възраждане“ на проф. д-р Петко Петков. С грамота бе  удостоена и г-жа Маргарита Сапунджиева, научен ръководител, за нейната всеотдайна помощ в процеса на творческата и изследователската работа на своята ученичка.

 

 

Това е второ участие на ученици от клуб „ИстОрика“ в националния конкурс и за пореден път – отлично представяне, с основание се похвалиха от дупнишкото езиково училище.

 


Последвайте страницата на КАМЕРТОН във Фейсбук.