Театрални дни „Невена Коканова“ през май в Дупница

Подробностите около организацията са неясни, но кметът Чимев е потвърдил, че Община Дупница ще финансира събитието.
Снимка: Камертон

 

Мини театрален фестивал ще се проведе в Дупница на 10, 11 и 12 май. Театралните дни ще носят името на Невена Коканова. Това съобщи на пресконференция днес директорът на дупнишкия театър Славчо Пеев.

 

Минути преди брифинга на кратка среща в общинска администрация  Славчо Пеев и актьорът Иван Иванов са получили потвърждение от кмета Методи Чимев, че Община Дупница ще финансира събитието. В мини фестивала ще бъдат включени четири постановки за възрастни и една за деца. Една от пиесите ще бъде на местния ОДТ „Невена Коканова“, а останалите ще бъдат на гостуващи театри.

 

Програмата все още не е уточнена, както и бюджетът. Ясно е все пак, че класиране на спектаклите ще има, но наградите все още не са сигурни, тъй като финансирането все още не е уточнено.

 

Взето е решение входът за зрителите да не бъде свободен, съобщи още Славчо Пеев. Целта е в театралния салон да влязат истинските ценители на театралното изкуство, всеки зрител да има запазено място, а и да не се получава суматохата, позната на дупничани от представленията с вход свободен. 

 

Въпреки това, цените ще бъдат почти символични – между 2 и 5 лв. за представление, а това означава, че  бюджетът на спектаклите трябва да  бъде дофинансиран от Общината. Подробностите около организацията обаче тепърва ще се изясняват, обясниха театралите.  

 

Междувременно стана ясно, че актьорите от ОДТ „Невена Коканова“ вече са започнали репетициите за новата им постановка – „Хотел между тоя и оня свят“ на Ерик-Еманюел Шмит. В представлението за първи път на дупнишка сцена ще излезе новата щатна актриса на театъра Анастасия Левордашка. На нея Славчо Пеев е поверил главната женска роля в постановката.  Отново гост-актьори ще бъдат Веско Цанев и Ивайло Калоянчев, които ще дублират една и съща роля.


Ако тази статия ви е харесала, станете наши приятели във Фейсбук