Арестуваха убиеца на бездомното куче в жк „Бистрица“

От жилището на стрелеца са иззети незаконни оръжия – три въздушни пушки и арбалет. Убийствата на бездомни кучета в Дупница и региона зачестяват. Местните власти не се справят с популацията на безпризорните и недобросъвестни граждани пристъпват към саморазправа – убийства чрез разстрел или отравяне, най-често с антифриз, което е особено мъчително за животните. Има случаи и на убити по този начин домашни кучета. За щастие, все още пострадал човек няма, но убийците на бездомни кучета поставят в риск живота и здравето и на хората.
Жертва на убийството е 3-килограмово неагресивно куче, снимка: Фейсбук

 

Стрелецът, който уби бездомно куче в Дупница в края на миналата седмица, вчера е установен от полицията, съобщиха от ОД на МВР в Кюстендил. 55-годишният мъж е застрелял кучето с въздушна пушка от жилището си в града. Убийството е извършено пред множество свидетели и с риск за живота на много хора, включително на деца. Само на няколко метра жител на квартала е разхождал домашното си куче, а наоколо са играли и много деца, възмущават се в дискусии в социалните мрежи свидетели на случката.

 

Според тях стрелецът е Явор Йонтов, който не за първи път убива улично куче. От полицията обаче спестяват самоличността му. Жертвата на престъплението не е агресивно куче. Става въпрос за 3-килограмово животно, което жителите на един от блоковете в квартала са хранили и едновременно с това са му търсили стопани, при които да го настанят.   

 

При извършените издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служителите на реда са открили в дома на стрелеца 3 въздушни пушки и арбалет, нерегистрирани по законовия ред. Оръжията са иззети, а 55-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Дупница. Срещу него е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

 

Убийствата на бездомни кучета в Дупница и региона зачестяват. Местните власти не се справят с популацията на безпризорните и недобросъвестни граждани пристъпват към саморазправа – убийства чрез разстрел или отравяне, най-често с антифриз, което е особено мъчително за животните. Има случаи и на убити по този начин домашни кучета. За щастие, все още пострадал човек няма, но убийците на бездомни кучета поставят в риск живота и здравето и на хората.