Измамник опитал да открадне имота на възрастна жена от Дупница

Измамникът се представил за служител на Община Дупница

 

Община Дупница предупреждава за нова схема за измама, свързана с кражба на имоти от възрастни и самотни хора. Тази сутрин, възрастна жена от Дупница получила телефонно обаждане на домашния си телефон от мъж, който се представил за служител на Община Дупница. Държал се изключително любезно и след серия от въпроси, от които установил, че тя е собственик на апартамента, в който живее, обяснил, че има грешно попълнена декларация за жилището.

 

Мъжът казал,  че работи в стая номер 50 на Община Дупница (в тази стая се помещава НАП), но нямало проблем да й съдейства, за да не се разкарва до администрацията,  може да приеме документите й извън работния кабинет. Малко по-късно последвала среща между двамата, като по описанието на жената, мъжът бил добре облечен, около 55 години с прошарена коса. Изключително коректно и добронамерено се държал с нея. Обяснил й какви документи са необходими и поискал, щом жената ги събере, да се чуят отново.

 

Възрастната жена, събрала целия набор от документи и решила, вместо да чака повторното свързване с нея, да отиде направо на място в Общината и да потърси въпросния служител, за да приключат с "коригирането на грешката".  В общинската администрация разбира от служителите, че е станала жертва на опит за измама. Жената е посъветвана да подаде сигнал в полицията.

 

От Община Дупница предполагат, че става въпрос за опит за измама с прехвърляне на жилище, а за жертви са търсени възрастни или самотноживеещи хора. В тази връзка от пресцентъра на кметството напомнят на всички жители, че всякакви дейности, свързани с документи, се извършват в сградата на Община Дупница и подобни "услуги" извън сградата не се предоставят. Ако някой се представи за служител с подобно предложение, знайте, че става въпрос за измама и веднага сигнализирайте 112 или най-близкото управление на полицията.