Парите от новия общински заем отиват за ВиК ремонти в Самораново, Яхиново и Крайници

Обществената поръчка вече е обявена
Снимка: КАМЕРТОН

 

Община Дупница вече е изтеглила кредита в размер на 1 млн. лв. с цел подобряване на ВиК инфраструктурата в селата. Ясни са вече и населените места, където ще се извършват ремонтни дейности. Това са селата Самораново, Яхиново и Крайници. Община Дупница е обявила и обществената поръчка за избор на изпълнител. Тя е на стойност 750 000 лв. без ДДС, съобщиха от общинския пресцентър. В село Самораново ще бъдат ремонтирани уличните водопроводи по улиците "Георги Димитров", "Рила" и "Скакавица", в Крайници ще бъде подменен водопроводът по ул. "Трети гвардейски полк" от ул. "В. Левски" до ул. "Кокиче“ , а в село Яхиново са планирани за ремонт ул."Ген. Гурко" и ул.“ Река Джубрена“ в участъка от "Христо Ботев" до „Алеко Константинов“.

 

280 000 лв. е прогнозната стойност на ремонта в село Самораново, 265 000 лв. - в Яхиново и 205 000 лв. - в Крайници. Оферти се приемат до 5 януари. Бъдещият изпълнител ще има срок от 90 календарни дни за инженеринга, като 60 от тях са за същинските ремонтни дейности.

 

Припомняме, решението за изтегляне на нов заем за ремонт на ВиК мрежата в някои от селата бе взето от Общинския съвет след протести на жителите на Самораново срещу безводието и лошото качество на питейната в вода в селото. Проблемите са идентични във всички села в община Дупница, както и в някои квартали на град Дупница.