112 кандидат-депутати от 22 партии и коалиции се състезават четирите мандата в Кюстендилска област

Повечето кандидатски листи не са променени в сравнение с редовния парламентарен вот на 4 април.

 

112 души от 22 партии и коалиции се кандидатират за народни представители в Кюстендилска област на извънредните парламентарни избори на 11 юли. Повечето кандидатски листи не са променени в сравнение с редовния парламентарен вот на 4 април.

 

Бившият вътрешен министър Христо Терзийски отново води листата на ГЕРБ – СДС, а в нея местата си запазват и дупничаните Даниел Александров и д-р Александър Паризов. Водач на листата на БСП е кюстендилецът Бойко Клечков, второто място е за коалиционния им партньор АБВ в лицето на актьора Веселин Плачков, трета е дупничанката Габриела Златанчева. Първан Дангов, въпреки че бе отстранен от БСП – Дупница, отново е в листата под №8 (гражданска квота). ПП „Има такъв народ“ също запазиха водача си от редовния парламентарен вот - Виктория Василева, а новият координатор на партията в Дупница д-р Здравко Данаилов е четвърти в листата.

 

За втори път коалиция „Демократична България – Обединение“ залага в Кюстендилска област на дупнишкия музикант и художник Николай Табаков. На местен човек разчита и партията на Петър Москов КОД. Това е адвокатът от Сапарева баня, добре познат и в Дупница, Красимир Ранов. След него пък е подредена бившата директорка на дупнишкото училище „Евлоги Георгиев“ Румяна Гиргинова. С корен от дупнишкото село Баланово пък е водачът на листата на партията на Васил Божков Гражданска платформа „Българско лято“. Бизнесменът в изгнание залага в 10 МИР Кюстендил на волейболната легенда Борислав Кьосев.

 

Листата на „Изправи се! Мутри вън!“ води Галина Иванова Таваличка-Георгиева, а дупничанинът Вергил Кацов е под №2. На първо място в листата на Обединените патриоти е областният председател на ВМРО Георги Петров. Треньорът по таекуондо от Дупница и бивш общински съветник от Реформаторския блок Христо Михалчев е на шеста позиция. Той също представлява в коалицията ВМРО. Дупничанин е и водачът на листата на „Движение ЗАЕДНО за промяна“. Това е доц. Радослав Радославов, заместник-председател на Българската социалдемократическа партия.

 

В РИК-Кюстендил за предстоящите избори на 11 юли регистрира листата си и партия „Възраждане“. Както на предходния вот, водач е бившата съдийка Румяна Ченалова, напуснала съдебната система след скандала „Двете каки“.   

 

Всички листи, регистрирани в РИК – Кюстендил, можете да видите тук.