Съдът остави за постоянно в ареста Николай Лапачки

67-годишният дупничанин е привлечен като обвиняем за държане на наркотици с цел разпространение и шофиране след употреба на дрога и алкохол

 

Окръжен съд – Кюстендил остави за постоянно в ареста 67-годишния Николай Лапачки. Той е привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение, в условията на опасен рецидив, както и за управление на моторно превозно средство след употреба на кокаин, опиати и амфетамин - престъпления по чл. 354а, ал. 2, т.4, във вр. с ал.1, във вр. с чл. 29, ал.1, б. „а“ и по чл. 343б, ал. 3 от НК.

 

Предвид доказателствата на този етап от досъдебното производство съдът прецени, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към посочените деяния. Касае се за престъпления, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“ и с оглед съдебното минало на обвиняемия съдът счита, че е налице реална опасност от извършване на престъпление. Определението подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд в 3-дневен срок, считано от днес.

 

С постановление на разследващия орган 67-годишният дупничанин е бил привлечен в качеството му на обвиняем за това, че на 19.04.2021 г. в гр. Дупница е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества – кокаин, опиати и амфетамин, както и за това, че на същата дата, в къща и пристройка към нея в Дупница, без надлежно разрешително, е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 296 таблетки оксикодон, 280 таблетки МДМА и 56 грама амфетамин, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив.