Лекари ще дежурят в триажа в Дупница от 19.00 до 1.00 часа през следващите три дни

От 13.00 часа до 19.00 часа медицински специалисти ще взима проби за ковид тестове, през останалото време на денонощието доброволци продължават да насочват пациентите относно възможностите за тестване
Снимка: КАМЕРТОН

 

В Триажния кабинет в Дупница вече има дежурен лекар, който ще консултира пациенти със съмнение за ковид до 1.00 часа през нощта, съобщиха от общинския пресцентър. В събота, неделя и понеделник лекар ще има отново в часовете от 19.00 до 1.00 часа. Дежурствата поемат доц. Недин, д-р Милев, д-р Кирова и д-р Борисова. От 13.00 часа до 19.00 часа ще дежури медицинско лице, което ще взима проби за ковид тестове. През останалото време от денонощието триажът остава отворен с доброволци, които насочват пациентите относно възможностите за тестване.

 

Междувременно повечето лекари от общинската болница вече се възстановяват след коронавирусна инфекция и се връщат на работа. Това ще даде възможност да бъде изготвен ежедневен график за дежурства с лекар и в дните след понеделник, станало е ясно по време на среща между Методи Чимев, медицинския директор на общинската болница д-р Крум Бонев и зам.-кмета Крум Милев, който е и председател на Общинския кризисен щаб.

 

Крум Милев отправя своите благодарности към лекарите, доброволците и медицинските специалисти, ангажирани с дейността на Триажния кабинет. „Само човеци с големи сърца като тях, както и лекарите от общинската болница, които до дни излизат от карантина, но вече дават заявка, че ще поемат дежурства в триажа, ми дават надежда, че ще се преборим“, казва Милев и подчертава, че дупнишките медици се грижат за пациентите от всички шест общини в бившата Дупнишка околия. Заместник-кметът за пореден път призова за съдействие лекарите от доболничната помощ в Дупница и региона.