С церемония по издигане на националния флаг отбелязаха 3 март в Дупница

Празничната програма бе отменена заради коронавируса, с изключение на изложбата „Дупница през вековете“
Снимки: КАМЕРТОН

 

С церемония по издигане на националното знаме в Дупница бяха отбелязани 142 години от Освобождението на България от турско робство. Трибагреникът на площад „Свобода“ бе вдигнат от дежурните по община под звуците на националния химн в изпълнение на Общинската духова музика.

 

 

Церемонията се проведе пред 15-ина души, дошли специално за случая, но химнът, както винаги, изправи на крака и всички дупничани от кафенетата на площада. Сред присъстващите бяха представители на Община Дупница, Общинския съвет, Историческия музей, НЧ „Ген. Георги Тодоров“ и други общественици. Преди това всички те поднесоха венци и цветя на паметника на дупнишките опълченци.

 

 

 

Така честването на националния празник в Дупница прикючи. Припомняме, че празничната програма, така, както и всички останали масови мероприятия в общината, бе отменена от кметството заради коронавируса. Все пак по повод 3 март дупничани и гостите на града имат възможност да посетят изложбата на Историческия музей „Дупница през вековете“.

 

 

Експозицията проследява с текст и снимки историята на града от древността до днес. Подредена е във фоайето на Спортната зала и в днешния празничен ден предизвика интереса на мнозина. Желаещите да я разгледат, могат да го направят и в следващите три дни до края на работната седмица.