Дупничанката Габриела Златанчева е знаменосец на масовото ски спускане в народни носии на Пампорово

Председателката на младежката организация на БСП ще поведе екстремното шествие по повод 3 март заедно със съпруга си и двамата си 4-годишни синове близнаци
Снимка: Личен архив

 

Дупничанката Габриела Златанчева, която отскоро е председател на младежката организация на БСП в Дупница, е знаменосец на масовото ски спускане в народни носии в зимния ни курорт Пампорово. Събитието, превърнало се в традиция, ще събере хиляди българи за четвърта поредна година  по повод националния ни празник 3 март. Ще ги поведе  Габриела Златанчева, която е знаменосец на масовото спускане със ски и сноуборд, още от първата година на гражданската инициатива. Заедно с нея най-отпред на екстремното шествие ще бъдат съпругът й Антон Златанчев, както и техните 4-годишни деца близнаци.

 

Досега малките ни синове само гледаха и се радваха отстрани, но сега те вече карат ски и ще се спуснат с нас. „Изключително красиво е да виждаш по белите писти цветни и усмихнати хора, цялото ми семейство ходим всяка година, имам близнаци, които са на четири години, и досега само се радваха отстрани, но вече карат ски и този път ще ги спуснем заедно с мъжа ми. Пампорово е слънчев курорт и ни кара да се чувстваме свободни и сплотени. Дори и да не карате ски или сноуборд, можете да се хванете на хорото и да се заредите с емоции. Ще има много изненади. За настроението ще се грижи оркестър от Добрич“, каза пред „Камертон“ Габриела Златанчева.   

 

Събитието на Пампорово започва в 11:30 часа на 3 март от кулата „Снежанка“ и ще премине по писта №6. Финалът ще бъде на плаца „Студенец“, където в 12.00 часа ще прозвучи националният химн. От 10:30 до 11:20 качването с лифтовете до кулата „Снежанка“ ще бъде безплатно за всички, които искат да участват в шественото спускане от върха.