Кметът Чимев одобри предложението на БСП за 1000 лв. стимул за раждане на второ дете

В коригирания проектобюджет за 2020 г. са заложени и 10 000 лв. за изграждането на паметник на Невена Коканова
Снимка: КАМЕРТОН

 

Кметът Методи Чимев внесе в Общинския съвет проектобюджета на община Дупница за тази година. В документа, който бе публично представен преди седмица, са направени промени на  база предложенията на политическите групи в местния парламент и граждани, информират от общинския пресцентър.

 

"Писмените предложения на "Народен съюз" са включени в проекта. Що се отнася до предложенията от "Глас народен" за село Самораново, заложихме 30 000 лв. за изграждането на нова детска площадка, а останалите им са включени в "текущи разходи". В списъка с капиталови разходи е и електронната система за 35 000 лева за Общински съвет. Предвиден е финансов ресурс от 10 000 лв. за включване в инициативата за изграждане паметник на Невена Коканова, каквото предложение бе направено на публичното обсъждане. Бюджетът на селата за текущи разходи се увеличава от 30 000 на 38 000 лева", обясни заместник-кметът Олга Китанова, цитирана от пресцентъра на Община Дупница.  

 

"Що се отнася до предложението на БСП за изплащане на 1000 лв. на семейства за второ бебе, ние сме съгласни, ако са ясни правилата, по които ще става това. Затова ще очакваме вносителите на предложението да подготвят за разглеждане в Общинския съвет наредба или правилник, където да бъдат заложени условията", казва още Китанова.

 

Припомняме, че предложението за подпомагане на семействата с второ новородено с по 1000 лв. е на групата на БСП, а предложението за включване на Община Дупница в инициативата за изграждане на паметник на Невена Коканова е на зам.-председателя на Българска социалдемокрация доц. Радослав Радославов.