Спас Андреев от СДС оспорва частично избора на общински съветници

Казва, че в село Червен брег преференциално за него са гласували 15 избиратели, а в протоколите на секционните избирателни комисии са отразени само 4 преференции. Същевременно само 4-5 гласа не му достигат, за да влезе в новия Общински съвет на Дупница.
Снимка: Фейсбук

 

Спас Андреев оспорва в Административния съд избора на общински съветници в частта с обявените от ОИК – Дупница имена на избраните съветници от СДС. Андреев е част от кандидатската листа именно на Съюза на демократичните сили.

 

Пред „Камертон“ той обясни, че в село Червен брег преференциално за него са гласували 15 избиратели. В протоколите от двете секционни избирателни комисии обаче са отразени само 4 преференции. Останалите 11 са отразени за кандидата от същата листа под номер 111 Стефан Манов. Последният въобще не е чакал преференциални гласове от Червен брег, докато гласувалите за Спас Андреев са негови приятели и той е убеден, че са пуснали действителни бюлетини. Освен това вотът за него е бил правилно отразен в черновата на протоколите от двете изборни секции, за което гарантират двама негови застъпници в Червен брег, разясни още Андреев.

 

Той коментира, че не би се занимавал да оспорва, ако тези гласове не бяха решаващи за това да остане извън Общинския съвет. „На мен ми трябват само около 4-5 гласа и щях да вляза. Ще търся правата си, както направих това и на предишните избори през 2015 година“, каза Спас Андреев.

 

Припомняме, че в предходния местен парламент той бе общински съветник от групата на Народен съюз. Андреев зае мястото на Вергил Кацов, който се отказа в негова в полза. Същевременно обаче Спас Андреев спечели и дело за изборно нарушение, което го бе извадило от Общинския съвет. Сега кандидатът за общински съветник отново търси правата си, като иска повторно ръчно преброяване на бюлетините от двете секции в Червен брег.