До 16 септември е срокът за регистрация в ОИК на кандидатите за властта в Дупница

Първи за участие в изборите се регистрира ИК за издигане кандидатурата на Кирил Огненски за втори мандат в кметството в Бистрица
Снимка: Камертон

 

Документите за регистрация в Общинска избирателна комисия (ОИК) - Дупница на партии, коалиции и местни коалиции за участие в местните избори на 27 октомври се приемат  от 12-ти до 16-ти септември. До 16-ти септември е и срокът за подаване на документите за регистрация на инициативни комитети.

 

Сроковете са определени с решение на ОИК на заседание вчера. През посочения период документите ще се приемат от 9.00 до 17.00 часа в Панорамната зала на Община Дупница, където се помещава комисията.   

 

Междувременно вече е регистриран първият инициативен комитет (ИК) за участие в изборите. Той е за издигане на Кирил Огненски за независим кандидат за кмет на село Бистрица. В състава на ИК влизат бившият председател на Общинския съвет в Дупница Явор Тодоров и Веска Констадинова-Михалчева, Васил Кирилов, Николай Пешев, Йордан Иванов, Ивайло Михайлов  и Асен Златев.

 

На местните избори през 2015 година Кирил Огненски бе избран за кмет на село Бистрица като кандидат на БСП. Очаква се сега кандидатурата му да бъде подкрепена от ГЕРБ.