Дупничани пропищяха от високи сметки за газ

„С 250 лв. са завишени сметките на всички абонати на „Аресгаз“ в Дупница. Това е пладнешки грабеж!“, възмущава се наша читателка. Тя е решена да търси правата си по всички законови начини.
Снимка: Камертон (архив)

 

Огромни сметки за газ изненадаха в края на първия месец от новата година абонатите на „Аресгаз“ в Дупница. Сметките на всички са завишени с по 250 лв., което е нереално, сигнализира читателка на „Камертон“. Сметката на Надежда Атанасова през декември 2018 година е била 220 лв., а фактурата й за януари 2019г. е 470 лв.

 

Природният газ поскъпна от 1-ви януари 3%. Затова очаквах да платя с около 30-40 лв. повече, а се оказа, че повишението е с 250 лв. Това е пладнешки грабеж! Ама били засекли разходомера на 28 декември. А защо, след като 31 декември беше работен ден?! А и така да е, за 4 дни да не би да сме изразходвали газ за 250 лв.?!. Служителката в офиса на „Арегаз“ ми казва, че може да има изтичане на газ. Това е невъзможно. Ако има авария, няма как да не разбера. Освен това не може да има изтичане на газ в домовете на всичките им абонати. Докато бях в офиса, още трима клиенти на компанията дойдоха със същото оплакване. На всички сметките за газ са завишени с по 250 лв.“, коментира пред „Камертон“ Надежда Атанасова.

 

Служителката на "Аресгаз" предложила на недоволните да си внесат заявление за проверка на разходомера. Обяснила обаче, че трябва да си платят 20 лв. такса, както и допълнителни разходи за курирерски услуги, тъй като разходомерът се изпращал в София. „Това е абсурд! Защо да проверявам сама себе си“, възмущава се нашата читателка.

 

Тя е категорична, че няма да плати сметката и ще защити правата си по всички законови начини. Ще търси съдейстие и от националните медии. Надежда Атанасова призовава това да направят и всички останали абонати на „Аресгаз“. Чрез Фейсбук призовава дупничани да се съберат в понеделник пред офиса на доставчика на газ и вече има подкрепа и от други ощетени. 

 

Какво обяснение дадоха от "Аресгаз" във връзка с недоволството на техните клиенти от високите сметки за януари четете тук