През 6 месеца МВР изсипва жандармерия в Дупница

Силите за сигурност борят конвенционалната престъпност
Снимка: Камертон

 

Зачестиха акциите на МВР по линия на конвенционалната престъпност, които се провеждат в Дупница и региона със съдействието на Дирекция „Жандармерия“. Днес дупничани за пореден път бяха впечатлени от мащабното присъствие на жандармеристи в целия град.

 

Служителите на силите за сигурност дойдоха с 10 коли, които първоначално паркираха около полицейското управление, а впоследствие се пръснаха за проверки из целия град. Съвместно с местните полицаи са проверявани търговски обекти, спирани са автомобили, влезли са включително и в ромските махали.

 

От МВР съобщиха, че операцията е планова по линия на конвенционалната престъпност и обхваща общините Бобошево, Сапарева баня и Дупница. Групата на „конвенционалната престъпност“ включва 80% от всички престъпления. Все пак от МВР конкретизират, че настоящите проверки са относно българските документи за самоличност, престъпления срещу данъчната система и незаконна миграция в малките и отдалечени места на трите общини.

 

Припомняме, че акция с мащабно присъствие на жандармерията в Дупница се проведе само преди шест месеца, в средата на месец юли миналата година. Тогава операцията отново бе обявена като планова по линия на конвенционалната престъпност. И преди това подобни акции не липсваха, но в повечето случаи се съсредоточаваха в ромските махали.