Голямо количество крадени вещи откриха при спецакция в Кюстендил

В списъка на крадените предмети са черна и бяла техника, компютри, мотоциклети и други превозни средства, издирвани чрез ШИС и още редица други скъпи вещи.

 

Голямо количество крадени вещи са открити при специализирана полицейска операция, проведена в Кюстендил и село Граница. В акцията са участвали криминалисти от областната полиция и Районното управление в Кюстендил, както и експерти и разследващи полицаи. Целта била разкриване на факти и обстоятелства, свързани с вещно укривателство. 

 

В рамките на операцията са осъществени процесуално-следствени действия на два адреса в с. Граница и на един - в Кюстендил. Открити и иззети са множество инструменти -  електрически ъглошлайфове,  шлайфмашини,  електрически бормашини,  водни помпи, електрически циркуляр, лазерен нивелир,  комплекти гидории, електрически инструменти „Хилти“, електрически двигатели, инструменти за полиране, компресори, професионална прахосмукачка, пароструйка, водоструйка, кухненски  приспособления, готварски печки, хладилници, газови котлони, кутии с  ръчни часовници, преносими компютри,  GPS навигация, 868 кутии с МР4 плеъри и аксесоари към тях, автомобилни гуми и части, електронни модули, състезателен картинг, малък състезателен мотопед,  мотоциклет тип скутер, който се издирва чрез ШИС, обявен е за откраднат в Италия през 2016 г., и   четириколесно превозно средство „Polaris“ , обявено за откраднато миналата година в Италия и обявено за издирване чрез Шенгенската информационна система.

 

Работата по установяване на произхода на иззетите предмети продължава. За някои има данни, че са откраднати в чужбина и се укриват на територията, обслужвана от РУ Кюстендил. Започнато е досъдебно производство по случая, процесуално-следствените действия са осъществени с прякото участие на прокурор от РП – Кюстендил.