СУ „Св. Паисий Хилендарски“ подпомогна онкоболни деца

Ученици, учители и родители се включиха в благотворителна кампания на Националния научен експедиционен клуб - ЮНЕСКО. Мероприятието е част от национален конкурс, в който е награден ученик от дупнишкото училище.

 

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ се включи в благотворителна кампания на Националния научен експедиционен клуб  - ЮНЕСКО.  Каузата бе да се подпомогнат деца с онкологични заболявания. Само за два дни учениците успяха да съберат 940 лв. от продажбата на изработени от тях картички и сувенири, сред които свещници, коледни венци, кукери, гривни и други.

 

 

Подготовката бе в часовете по изобразително изкуство и технологии и предприемачество, в целодневната организация и часовете за дейности по интереси. Включиха се учениците, учителите и родителската общност. „Заедно посадихме зрънцето на солидарността у подрастващите“, споделят участници в кампанията. Събраните средства вече са изпратени по сметка на ННЕК-ЮНЕСКО.

 

Благотворителната инициатива е част от национален конкурс „Коледари - с блага вест и здраве“ , в който специална награда получиха Иво Христов от шести клас и неговият ръководител Кичка Георгиева. Наградата е тридневна екскурзия до обекти на ЮНЕСКО. СУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница ще получи и сертификат за участие в кампанията.