4 години затвор за жената, пребила и ограбила възрастен мъж в Голем Върбовник

Престъплението бе извършено през лятото на 2017 година от рецидивистка, която пострадалият сам поканил в дома си на гости

 

Районният съд в Дупница постанови четири години лишаване от свобода при първоначален общ режим за 48-годишната жена, която през юли 2017 година преби и ограби 75-годишен мъж в бобовдолското село Голем Върбовник.

 

Престъплението бе извършено в дома на пострадалия. В деня, в който той си взел пенсията, поканил на гости жената от село Микрево, община Струмяни. Двамата седнали на маса в сутерена на къщата, като домакинът сервирал храна и напитки, но оставил там и пенсията си в размер на 700 лв. Забелязала парите, жената плиснала ракия в очите на възрастния мъж, ударила го с юмрук по гърдите и така го повалила в безпомощно състояние на земята. След това го завлякла в мазето, където намерила стол, с който го ударила по главата, при което се появило обилно кървене. Въпреки сериозната травма, тя го заключила с катинар в мазето, извикала си такси по телефона и се отправила към Благоевград.

 

Подсъдимата, която е осъждана за кражби и измами, трябва да заплати на пострадалия нанесената му имуществена вреда в размер на 700 лв. ведно с лихвите, още 1000 лв. за нанесени му неимуществени вреди, както и 260 лв. съдебни и други разходи по дело.

 

Присъдата е постановена от Районния съд в Дупница през ноември, а днес е оповестена заедно с мотивите към нея. Тя може да бъде обжалвана пред Кюстендилския окръжен съд.