Галевата улица потъна във фекални води (обновена)

След като две години никой не обърна внимание на сигналите за проблем с мръсния канал, днес той "изригна" и заля улица "Цар Симеон Велики" с фекалии.
Снимки: Читатели

 

Голяма авария е станала на улица „Цар Симеон Велики“, известна като Галевата. Читатели на „Камертон“ сигнализираха, че цялата улица е залята от съдържанието на мръсния канал. „Не мога да опиша вонята! Минаващите автомобили разпръскват течащото. Без да преувеличавам, от мястото, където беше входа на бившето поделение 18950, до паметника на Жельо Демиревски, улицата е обилно облята с фекални води“, пише читателка на страницата ни във Фейсбук. Аварията е станала преди около час.  

 

На място вече работи екип, който вероятно е от "ВиК - Дупница", предполагат жителите от квартала. "Вече има екипи, вероятно на ВиК. Мръсна вода все още тече, надяваме се аварията да бъде отстранена. Тревогата ни е свързана с това, дали улицата ще бъде измита след отстраняването на аварията", коментира Надя Атанасова, която ни изпрати снимките. 

 

Тя припомни, че проблемът с мръсния канал не е от днес, а се е появил след изграждането на Социалните жилища. През летните месеци в района се носи непоносима воня, за която жителите на квартала около бившите казарми сигнализират отдавна, но никой от Община Дупница или ВиК не им обърна внимание.