Полицията с мерки за сигурност по време на празничните дни

Заради уселения трафик ограничават движението на товарни автомобили по АМ „Струма“
Снимка: frognews.bg

 

Засилено полицейско присъствие ще има по пътищата на Кюстендилска област, в населените места и в района на провеждащи се тържества. Целта е да бъдат  осигурени общественият ред и сигурността на гражданите през празничните почивни дни. От  Областната дирекция на МВР в Кюстендил напомнят на всички, които ще пътуват, да се погрижат за сигурността на жилищата си, да не оставят в домовете си големи суми пари, да бъдат с повишено внимание по време на пазаруванията – джебчиите се възползват от суматохата.

 

От полицията напомнят още, че телефонните измамници нямат почивен ден. Ако получите обаждане по телефона и е свързано с искане на пари, бъдете сигурни, че се обаждат изманици.  Измамниците обикновено се представят за полицаи, лекари, прокурори… Не давайте пари, по телефона не съобщавайте адреса си и номера на мобилния си телефон. Звънете на телефон 112 при нужда, спешният номер се избира без код.

 

Заради предстоящите празници и засиления трафик на 21, 22 и 26 декември ще бъде ограничено движението на товарни автомобили по АМ „Струма“. Ограничението днес е до 20.00 часа, а утре – от 9.00 до 14.00 часа. Целта е да се улесни пътуването и да се повиши безопасността в усиления трафик, обясниха от ОД на МВР – Кюстендил.