Жители на „Байкал“ поставиха проблема с безводието пред Общинския съвет

Гражданите искат незабавни мерки, тъй като безводието мъчи квартала от половин година, а от три месеца две улици са без никаква вода. Шефът на ВиК – Дупница Илия Илиев твърди, че проблемът е решен.
Снимки: Камертон

 

Жители на квартал „Байкал“ поставиха проблема с безводието по време на днешното заседание на Общинския съвет в Дупница. От името на съкварталците си в началото на сесията пред съветниците се изказа Данаил Терзийски. Той заяви, че проблемите с водопровода и канализацията в „Байкал“ продължава вече половин година, а от три месеца жителите на улиците „Пролет“ и “Поп Харитон“ нямат никаква вода.

 

По думите на Данаил Терзийски най-тежко проблемът се отразява на възрастните семейства и тези с малки деца. За ситуацията са били уведомени ВиК – Дупница и Община Дупница. Отговор обаче до момента потърпевшите не са получили. „Ние като жители на краен квартал също имаме права, също плащаме данъци и желаем да получаваме услугата, която си заплащаме“, посочи Терзийски. Той бе категоричен, че със съкварталците му настояват за незабавни и адекватни мерки и предупреди, че ако това не се случи, ще се обърнат към медии и други институции.

 

 

Шефът на ВиК - Дупница Илия Илиев присъстваше на сесията, поканен специално заради предварително заявеното гражданско изказване. Илиев не даде обяснение защо управляваното от него дружество е допуснало абонатите му на две улици да останат без вода три месеца. Посочи само, че е запознат с проблема, но той  вече бил отстранен.

 

Водният шеф допълни, че заради течовете водата действително трудно е достигала до най-високата улица на квартала. „Специално нашите хора обиколиха улицата. Сега не знам защо хората казват, че пак има, но силно се съмнявам“, оправда се Илия Илиев.