Полицията затяга мерките за охрана на протестите в Дупница и региона

Ръководството на областната дирекция на МВР и кметовете на общините в областта призовават протестиращите за спазване на законността и толерантно поведение. Апелът бе разпространен от пресцентъра на ОДМВР след проведена среща, на която са обсъдени мерките за спазване на реда при провеждане на протестните действия.

 

Работни срещи са провели днес ръководителите на Областната дирекция на МВР – Кюстендил с кметовете на общините в областта. Обсъдени са мерки за спазване на реда при провеждането на митинги, събрания и протестни действия, за ненарушаване на обществения ред и спазване правилата за безопасност на движението. 

 

Ще бъде изисквано от организаторите да се съобразят със законовото им задължение  да вземат необходимите мерки за безопасно провеждане на инициативите.

 

Организираните събития ще бъдат охранявани от служители на МВР при строго спазване на законността и не нарушаване правата и свободите на другите граждани и регламентираното в   Закона за събранията, митингите и манифестациите, информират от пресцентъра на ОДМВР – Кюстендил.  

 

Припомняме, вчера на осем протестиращи бяха съставени актове за блокадата на Е-79 в неделя край площад "Барикадите". Други осем дупничани получиха предупредителни протоколи. Снощи пък жандармерия охраняваше главния път заради призиви в социалните мрежи за спонтанни протестни действия. Подобни призиви за протест на Барикадите довечера има и днес във Фейсбук. Призивите обаче засега не събират голямо одобрение.