Общинската служителка Нели Димитрова откри трета самостоятелна изложба

Художничката, която работи в отдел „ГРАОН“, показва във фоайето на Община Дупница над 40 свои произведения

 

„Магия в цветове“ - така е озаглавена третата самостоятелна изложба на Нели Димитрова, официално открита тази вечер във фоайето на Община Дупница. Събитието е част от програмата за празника на Дупница. Художничката, която е служител в отдел „ГРАОН“, събра голяма част от колегите си. Уважена бе от кмета Методи Чимев, неговите заместници, общински съветници, учители, художници, кметове на дупнишките села, представители на НЧ „Ген. Г. Тодоров“, СОСЗР, Спортния клуб на ветераните, приятели, близки и роднини. 

 

Началникът на отдела „Култура, образование и спортни дейности“ Тодор Петков представи своя колега Нели Димитрова. „За тази изложба е трудно и същевременно лесно да се говори. Трудно, защото лично аз не разбирам от техники и бои, но и лесно, защото не са нужни познания да се оцени красотата, излязла от ръцете на Нели. Всичко започва с плахи експерименти, но след това с въображение и майсторство тя се превръща в магьосница“, каза Тодор Петков на откриването на експозицията.

 

Нели Димитрова започва да се учи с техниката на акрилните бои в началото на 2018 година. Иначе с рисуване се занимава от 8-годишна. Първата си самостоятелна изложба открива през 2004 г. а следващата е 8 години по-късно. В настоящата експозиция показва 42 пейзажни платна, върху които са изобразени цветя, български традиционни къщи, дупнишката Саат кула и др.   

За мен е чест в навечерието на патронния ни празник да ви представя третата си самостоятелна изложба. Днешната дата е свързана и с мотото на моята изложба - „Магия в цветове“. Цветовете са малките неща, които са скрити в природата, те създават настроение и красота. Природата винаги е успявала да ме докосне много силно, както и българската селска къща. Никога не рисувам, ако не съм в добро настроение. Чакам магията да ме завладее и започвам да творя с четка. По този начин предавам положителна енергия на картините си. Надявам се разходката из „Магията на цветовете“ да остави у всички вас един приятен спомен“, каза Нели Димитрова. Пред  „Камертон“ тя сподели, че вече мисли за четвърта самостоятелна изложба. Център в нея ще бъдат традиционните селски къщи, които е започнала да създава с акварел.

 

Настоящата изложба може да бъде видяна в сгарадата на общинска администрация до края на следващата седмица.