Започна запасяването с дърва за огрев

Югозападното държавно предприятие е продало до момента близо 108 000 кубика дърва на над 14 500 домакинства
Снимка: Пресцентър на ЮЗДП

 

Близо 108 000 пространствени кубически метра дърва за огрев е предоставило до момента Югозападното държавно предприятие. Отоплението си за зимата вече са осигурили общо 14 785 домакинства в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска и Пазарджишка. Това стана ясно на работна среща на ръководството на ЮЗДП с директорите на териториалните поделения и експерти от Централно управление.

 

Снабдяването на заявилите желание да купят или сами да добият дърва за огрев по изготвените от кметовете списъци се извършва ритмично. Предоставените количества от временни складове и с разрешения за добив на корен са на миналогодишните равнища, като се очаква засилване на интереса през октомври и ноември месец.

 

Въпреки предприетите от ЮЗДП информационни и организационни мерки добивът и доставката на дърва да започват веднага след края на отоплителния сезон, традиционно запасяването се извършва след прибирането на реколтата, посочи директорът инж. Дамян Дамянов. За да се избегнат случаи на недостиг или нерегулярни доставки, по препоръка на ресорния министър два пъти месечно директорите на държавните горски и ловни стопанства ще се срещат с кметовете по места. Първите срещи трябва да се проведат до 15 октомври.