ЮЗДП засили контрола за нарушения в горите

За една седмица служителите на Югозападното държавно предприятие са извършили над 700 проверки и са съставили 11 акта за нарушения

 

11 акта за незаконни дейности в горите са съставили през изминалата седмица служителите на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП). Нарушенията са констатирани при извършените общо 741 проверки в обекти за добив на дървесина, превозни средства, ловци, риболовци и други физически лица.

 

Седем от актовете са съставени в района на „ДГС Самоков”, като пет от тях са за нерегламентирана сеч на 10 кубически метра едра строителна дървесина от зелена дугласка и на 5 кубика дърва. Другите два акта са за транспортиране на 4 пр. куб. метра дърва за огрев от бял бор без контролна горска марка и превозен билет. Останалите четири нарушения са установени от горските стражари в районите на поделенията в Рилски манастир и Гоце Делчев. Задържани са 17,5 пр. кубически метра дърва за огрев.

 

Проверките на служителите на ЮЗДП продължават, като обект на денонощни дежурства и постоянен контрол остават районите с висока концентрация на нарушения.