Управляващите в Дупница отстъпват властта на ученици

Консултантите на кмета Чимев по въпросите за младежта са взели решение да отбележат Деня на общините като влязат в ролята на управляващи. Това е първата инициатива на Общинския младежки съвет.
Членове на Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта. Снимка: Пресцентър на Община Дупница

 

Ученици ще влязат в ролята на управляващи за един ден на 12 октомври, когато се отбелязва Деня на общините. Идеята е на Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта. Това е и първата инициатива на съвета, който бе създаден с решение на местния парламент преди около половин година. Младежите, чиято задача е да консултират кмета Методи Чимев, вчера са се събрали на заседание и са взели решението за провеждане на мероприятието, съобщиха от пресцентъра на кметството.

 

За целта сред учениците ще бъдат избрани кмет, трима заместници, директори на дирекции и началници на отдели. Ще бъде сформиран и общински съвет, който ще излъчи свой председател. В Деня на общините властта ще им бъде отстъпена от общинското ръководство и младежите ще имат възможност сами да вземат управленски решения за Дупница.

 

В мероприятието ще се включат по петима ученици от всяко училище , които ще бъдат излъчени от директорите. Комисия пък ще избере тези, които ще заемат ръководните постове в местната власт.