Владимир Богданов е новият актьор в дупнишкия театър

Роденият в Сапарева баня 28-годишен младеж е все още неизвестен, но скоро това ще се промени, тъй като мечтите му вече започват да се сбъдват
Снимка: Личен архив

 

28-годишният Владимир Богданов е новият щатен актьор в трупата на Общинския драматичен театър „Невена Коканова“. Той заема мястото на напусналия Ивайло Захариев. На кастингите Владимир е единственият, който е спечелил одобрнието на комисията. Кандидатките за освободеното мястото от Снежана Малковска не са се представили достатъчно добре, затова няма избрана нова щатна актриса. 

 

Владимир Богданов се е явил на кастинга с четири материала, което много е впечатлило директорът на театъра Славчо Пеев. Успял е да пребори конкуренцията с един от любимите си монолози на Алеко Константинов от пиесата „Щастливецът иде“ по драматургия на Руси Божанов. Също така е представил прозаичния текст „Параноя“ и стихотворението „Птица ми мина път“ на Стефан Цанев, както и част от пиесата на Иван Радоев „Кълбовидна мълния“.

 

Владимир Богданов е роден в Сапарева баня. Завършил е актьорско майсторство за драматичен театър в Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски“ в класа на доц. Иван Налбантов и доц. Стефан Попов. Актьорът научи днес, че е спечелил кастинга за свободното място в дупнишкия театър. Пред „Камертон“ той сподели , че сбъдва своята дългогодишна мечта, а именно да играе в театър. След завършване на висшето си образование Владимир работи в сферата на туризма, но очевидно ще я изостави, тъй като освен щатно място в театър, той получава възможност да се снима и в епизодична роля в сериала „Откраднат живот“ .

 

Изключително съм щастлив, чувствам се невероятно. Когато Славчо Пеев ми звънна днес по телефона, за да ми каже че съм одобрен, първоначално не можах да реагирам адекватно. Това е моята мечта, да играя в театър и кино и точно сега се сбъдва всичко, което съм желал. Нямам търпение да започна работа“, сподели развълнувано Владимир Богданов.

 

 Засега не е ясно дали ще бъде обявен нов кастинг за актриса.