Виктория Янева и Иван Иванов изгряха в първия хип-хоп сериал у нас

Актьорите от дупнишкия театър са част от музикалната драма „Лъжливи рими“, която вече се завъртя в телевизионния ефир и YouТube. „За мен този сериал сбъдва мечти. Работи се с голяма любов и вярвам, че ще успее“, каза пред „Камертон“ Виктория Янева.
В новия тв сериал Виктория Янева се превъплащава в ролята на учителка

 

Дупнишките актьори Виктория Янева и Иван Иванов участват в първия хип-хоп сериал в българския телевизионен ефир „Лъжливи рими“. Двамата са част от голям актьорски състав, който наброява близо 250 души. Виктория се превъплащава в ролята на класна ръководителка, а Иван е следовател от ГДБОП. Те са преминали успешно кастингите миналата година, снимките са продължили от декември 2017 г. до юни тази година , а премиерата беше миналата седмица по телевизия „Евроком“. Сериалът ще бъде излъчван и по музикалната “BOX TV”, а може да бъде гледан и в YouТube, където има вече над 580 абонати и почти 25 000 преглеждания.

 

В "Лъжливи рими" Иван Иванов е следовател от ГДБОП

 

„Лъжливи рими“ всъщност дава възможност за изява на непознати, непопулярни, професионални и непрофесионални актьори от цяла България. Основната идея е да не се показват известни и познати лица на българската публика. „Мисля, че това е много голям риск, който продуцентите са поели, защото всички сме свикнали да гледаме познати и известни актьори. Истината е, че дори и непрофесионалистите могат да играят добре. Много непознати лица притежават голям актьорски талант и това е шанс на всички. За мен този сериал сбъдва мечти. Всички се превърнахме в едно голямо семейство. Работи се с голяма любов и вярвам, че сериалът ще успее да придобие повече популярност“, коментира Виктория Янева.

 

Тя ни разказа и за своята роля в сериала. По думите й учителката, която изиграва е човек, който изключително много се интересува от живота на своите ученици. Помага им не само в училище, ами им съдейства и в личния живот заради многобройните им проблеми. Конкретно ситуацията е обвързана с младо момиче, което е сестра на един от двамата главни герои в сериала.  „Самата аз съм имала възможността покрай театъра да преподавам на ученици. Мисля, че имам допирни точки с учителката, в чиято роля влизам. Винаги съм се интересувала не само от професионалното развитие на сцената на децата, ами съм се старала да бъда тяхна приятелка. За мен е важно те да израстват като личности в живота. Разликата в случая е, че учителката действа изключително прибързано и никога не си проверява информацията допълнително. Моята роля е малка по обем, но много значима“, сподели Виктория Янева.

 

„Лъжливи рими“ е вдъхновен от действителни лица и събития. В историята се разказва за двама приятели - богато и бедно момче, които се борят с всички сили да станат известни, но на цената на много лъжи и измами. Лентата е изпълнена с много драма, интриги и обрати. Отразява българската реалност - корупцията по високите етажи на властта, фалшивите новини, платените медии, беззаконието и липсата на ценности. Сценарият на музикалната драма е написан от Борислав Огнянов и Стелиан Димитров, като вторият е и режисьор на продукцията. Кастинг режисьори са Стоян Стоянов и Гергана Костова. За първи път в България се създава сериал, който е продукт на провинциални продуцентски къщи от Пловдив и Стара Загора.

 

„Лъжливи рими” се състои от 12 епизода, всеки с продължителност от 22 минути. Ще има и тринадесета серия, която ще е бонус и ще бъде заснета, след като се излъчат останалите. За целта екипът ще организира събитие с всички участници и фенове на продукцията, което ще е част от последния епизод.