Полицията ожъна канабисова нива на столичанин в Четирци

Растенията били високи от 80 до 290 сантиметра и с общо тегло 43 килограма. От къща на производителя в селото са иззети и над 60 килограма изсушен канабис
Снимки: Пресцентър на ОД на МВР - Кюстендил

 

Нива с канабис са ожънали кюстендилски полицаи в края на миналата седмица в село Четирци, община Невестино.  Установен е ползвателят на нивата, която била оборудвана с напоителна система за отглеждане на марихуаната. Отглежданите растения в нивата са с размери от 80 до 290 сантиметра.

 

 

При последвалите процесуално-следствени действия в къщата на земеделския производител в селото са открити и иззети буркани със суха листна маса – 61.500 кг. Изкоренените стръкове са с общо тегло 43 кг. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. 69-годишният производител на канабиса, който живее в столицата, е задържан за 72 часа в ареста наполицията в Кюстендил, предстои да му бъде поискана мярка за неотклонение задържане.

 

 

До разкриването на наркопроизводството и  данни за разпространение на наркотични вещества  се стигнало след период на наблюдение от служителите на Полицейския участък в Невестино. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

 

В края на миналата седмица е задържан и 22-годишен мъж за незаконно притежание на оръжие и наркотични вещества, съобщават още от ОД на МВР - Кюстендил.  Служителите извършили проверката в кюстендилския квартал изток – на площада. У 22-годишния жител на квартала са открити 6 опаковки канабис и пистолет „Екол“ с 12 патрона. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

 

Наркотик е открит отново и в затвора в Бовод дол. Опаковката хероин установена у 41-годишен затворник.

 

В Дупница полицията е образувала 3 бързи полицейски производства срещу водачи на МПС, управлявали без регистрационни табели. 

 

Огнеборците са гасили 9 пожарара през почивните дни. Един от тях е нанесъл щети. В къща в Дупница е изгоряло обзавеждане в стая, спасени от огъня са 2 къщи. Причините за пожара изяснява дупнишката полиция.