Дупничанинът Димитър Божков с изложба в престижната галерия „Икар“

Младият талант, станал известен в родния си град като Дупнишкия Леонардо да Винчи заради своите отлични репродукции на ренесансови майстори, ще покаже в столицата авторски живописни картини.
Снимки: Фейсбук

 

Младият художник от Дупница Димитър Божков открива утре своя самостоятелна изложба в София. С експозицията, озаглавена „Мъдростта на младостта“, столичната галерия „Икар“ ще отрие своя нов изложбен сезон. Това ще бъде петата самостоятелна изложба на 25-годишния дупничанин само за две години.

 

Припомняме, за първи път  Димитър Божков показа свои платна в Дупница през 2016 година. Сред тях преобладаваха репродукции на ренесансови майстори на четката, заради което в родния си град получи прозвището Дупнишкия Ленорадно да Винчи. Младият самороден талант обаче вече предпочита, по собствените му думи,  да създава това, което чувства.  Репродукции рисува само по поръчка, а в следващите си изложби включва авторски творби.

 

 

Предстоящата изложба е голям успех за Димитър Божков, тъй като галерия „Икар“ е изключително авторитетна. В нея излагат творчеството си утвърдени художници не само от страната, но и от чужбина. Димитър пък е третият млад талант, който галерия „Икар“ е избрала да представи.  

 

Изложбата на Димитър Божков ще бъде открита на 11-ти септември от 18.00 часа и ще остане подредена в галерия „Икар“ до 12-ти октомври.