Спецоперация в района на Езерата по време на дъновисткия събор

От днес до 20-ти август полицията осигурява засилено присъствие по маршрута и в района на Седемте рилски езера, където се провежда празника на Бялото братство.
Най-много хора се събират на Езерата

 

Дупнишката полиция и придадени сили ще проведат специализирана полицейска операция в района на Седемте рилски езера, съобщиха от ОД на МВР в Кюстендил. Поводът е съборът на Бялото братство, който започва от днес и ще продължи до 20-ти август. Както е известно, ежегодно през периода на празника на дъновистите в района на Езерата се събират стотици  хора.  Сред тях са не само последователи на Петър Дънов, но и туристи, за които съборът и паневритмията са атракция.

 

В тази връзка в района на масовото мероприятие и по маршрута за придвижване на участници и гости  ще има засилено полицейско присъствие,  за да не се допускат инциденти и нарушения на обществения ред, които да помрачат празника, обясняват от пресцентъра на ОД на МВР. Оттам не уточняват  в какво ще бъде специализирана полицейската операция, която ще се проведе тези дни в същия район.