16-годишен рапър от Дупница записа първото си парче

Песента „Влизам“ на 16-годишния Димитър Димитров, чийто творчески псевдоним е King Mitko, вече набира популярност в Youtube.
Снимки: личен архив

 

16-годишният Димитър Димитров, по-известен с творческия си псевдоним King Mitko, записа своето първо рап парче. Видеото към песента “Влизам” на начинаещия рапър засега може да бъде видяно само в Youtube, където за кратко време вече има над 1 200 показвания. Автор на текста е самият изпълнител, а за музиката са му съдействали неговият ментор Таня Камбурова и колегите й музиканти Кирил Петров и Иван Зарев.

 

Записът е направен в професионално студио в София с помощта на композитора Петър Алексиев. Най-голяма роля изиграва фотографът Елизабет Кирилова, която е заснела клипа с професионална камера. Част от видеото е снимано на любимото за местните музикални творци място - недостроената болница при квартал „Елица“ в Дупница. Някои от кадрите са заснети и в района на Спортната зала. Снимките в недостроената болница са били предизвикателство за Митко, тъй като има страх от високо. Заради музиката обаче той е готов на всякакви рискове.

 

 

Пред „Камертон“ King Mitko  сподели, че името на песента „Влизам” не е случайно. С нея рапарът заявява своето професионално влизане в музикалния бранш, където има намерение да се задържи задълго. Текстът на парчето пък е с послание. „Идеята на песента е, че човек трябва да прави всичко сам, независимо дали е за добро или не е. Това е парче с послание и никога не бих създал нещо без никакъв смисъл. Напоследък в България се търси само скандалът и комерсиалното. Може да се повлияя в бъдеще от заобикалящата ме среда, но ще се старая всичко да бъде максимално смислено и достоверно, за да не изневерявам на собствения си вкус и усет“, обясни своите творчески разбирания Митко.

 

Димитър Димитров е ученик в паралелката „Икономическо информационно осигуряване“ на Професионалната гимназия по облекло и стопанско управление. Той обаче вече е напълно убеден, че икономическото образование няма място в неговия живот, тъй като е изцяло е отдаден на музиката. Любовта му към нея е наследство от неговите дядовци, които са били китаристи. Самият Митко на 14 години също започва да свири на китара, но бързо се отказва. Пял е поп и народни песни, но неговата страст си остава хип-хопа. В продължение на една година е бил част от читалище, където се е изявявал в хор, а също така и индивидуално.

 

От 2016 г. започва да се занимава с влогърство в собствения си музикален канал. Намира бийтове в интернет от известни парчета, записва ги чрез компютърни програми и ги пуска в канала си. Първата качена песен е на английски език, която е събрала около 500 показвания. Почти всички коментари са били свързани със съвети и молби да запише и парче на български език за своите последователи. След този опит следват още няколко записа. Впоследствие намира координатите на известната рап изпълнителка Диона, след като е направил римейк на нейно парче. Тя е останала изключително доволна от резултата и Митко прави друг кавър на нейно парче. В този момент тийнейджърът разбира, че рапът е неговото призвание, а скоро след това научава за проектa „ABLE Mentor”, който му дава възможност за развитие. Така се запознава с  ментора си Таня Камбурова и създава песента „Влизам”.

 

 

Този месец на Митко му предстои запис и на нова песен. Този път текстът не е негов, тъй като желае да види реакциите на последователите си с чужда лирика. Сподели също, че ще има скандална нотка, с по-разчупен и твърд стил. Междувременно е написал текстове за нови четири парчета, които ще включи в микс, който ще излезе през 2019 г. Всички свои проекти рапарът осъществява със собствени средства.  Желанието му е скоро да започне да се изявява пред публика в клубове. Мисли и за висше музикално образование.