Децата от „Активно лято“ се научиха да декорират тениски

Програмата на Община Дупница за труд, творчество и спорт вече пета година привлича децата с редица интересни занимания
Снимка: Фейсбук

 

Около 45 деца се включиха в заниманията в първия ден на програмата „Активно лято“ на Община Дупница. Организатори за пета поредна година са експертите от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

 

 

„Активно лято“ 2018 започна с арт терапевтична дейност -  ръчно декориране на тениски.  „Идеята бе да започнем с нещо, което да помогне на децата да подобрят своето самочувствие и да го изразят. От една страна те правят съвсем различни тениски, от друга страна това ги обединява в нещо общо, да бъдат като едно семейство, от един екип. С подобни и други занимания децата ще имат възможността да се забавляват през целия месец юли“, каза арт терапевтът Анита Богословова.

 

 

По време на днешното занимание децата си направиха тениски с надпис „Активно лято“ 2018. Шаблонът за надписа бе предварително  изработен от арттерапевта, а за останалата декорация учениците използваха текстилни маркери и собствената си фантазия.  

 

 

Заниманията ще продължат до края на месец юли. Те се провеждат всеки ден от 10:00 до 12:00 часа, с изключение на почивните дни. За утре, 3 юли, програмата предвижда демонстрация по таекуондо с треньора Христо Михалчев от СК „Гладиатор“. Заниманието ще се проведе в Спортната зала.