Чимев не се е отказал да купи „паяк“

Засега покупката на репатриращ автомобил е единственото публично обявено намерение от страна на общинското ръководство като мярка за справяне с безразборното паркиране в града.
monitor.bg

 

Кметът Методи Чимев не се е отказал от намерението си да осигури на община Дупница собствен репатриращ автомобил. За целта в общинския бюджет за 2017 година бяха заложени над 50 000 лв. Намерението за покупката обаче не бе осъществено, въпреки че миналото лято Община Дупница сключи договор за доставка на „паяк“ с фирмата, от която нае такава машина през 2016 година.

 

Впоследствие договорът бе прекратен и съответно заложените средства в бюджета не бяха усвоени. Очакваше се това да стане тази година. В отговор на питане от „Камертон“ от пресцентъра на кмеството съобщиха, че общинското ръководство не се отказало от намерението си и в тази връзка предстои обявяване на нова обществена поръчка. Кога ще стане това не пожелаха да уточнят.

 

   В Дупница шофьорите необезпокоявани си паркират пред инвалидни рампи, върху пешеходни пътеки, велоалеи, тротоари и др. 

 

Засега покупката на „паяк“ е единственото публично обявено намерение от страна на Община Дупница като мярка за справяне с безразборното паркиране в града. Преди две години на сесия на местния парламент съветниците се обединиха около тезата, че са необходими сериозни мерки. Дадоха заявка за инициране на широк дебат с представители на всички отговорни институции и търсене на решение чрез консултации с външни експерти. До момента обаче действия не са предприети.

 

Междувременно граждани предупредиха, че пътни полицаи редовно пишат актове за неправилно паркиране в района на „Развесена върба“. Там е една от многото конфликтни точки в града, където всеки си паркира, където му попадне. Най-ощетени са пешеходците, майките с детски колички и хората с увреждания, които не могат да ползват тротоарите по предназначение.