Огромен изкоп застрашава пешеходците в центъра на Дупница

Изкопът, дълбок около 3-4 метра, зее на мястото на бившия хлебозавод на ул. „Христо Ботев“ в центъра на града. Тротоарът там е тесен и особено през тъмната част на денонощието за пешеходците има опасност от падане.
Снимки: Камертон

 

Читатели на „Камертон“ сигнализират за необезопасен пешеходен участък при съборената сграда на бившия хлебозавод в центъра на Дупница. Вследствие на премахването на сградата се е получил изкоп, дълбок около 3-4 метра.

 

 

Части от разрушения строеж изпълняват донякъде функцията на преграда, но в участък от около 3 метра по протежението на тротоара ограждение липсва. Това представлява опасност за пешеходците особено през тъмната част на денонощието, още повече че тротоарът е много тесен. Нашите читатели споделиха притестненията си, че на отсрещната страна на улицата се намира детска градина.

 

 

Наша проверка установи, че сигналът е основателен и дори опасните участъци на същото място са два. В едната дупка е изхвърлен спален матрак, който при евентуален инцидент би омекотил удара при падане. Така по ирония на съдбата недобросъвестната постъпка на гражданин би могла да спаси нечий живот. 

 

 

От  пресцентъра на Община Дупница съобщиха, че са наясно с проблема и представители на администрацията вече са имали разговор със собствениците на имота. Те били предупредени за необходимостта от обезопасяване на пешеходния участък. Докато собствениците предприемат действия, от Община Дупница ще поставят обезопасителни ленти, увериха още от пресцентъра в края на миналата седмица. Днес ленти все още няма.