Нидал Алгафари представя свои книги в Сапарева баня

 

Популярният режисьор и писател Нидал Алгафари ще представи в Сапарева баня утре 4 свои книги. Четящите жители и гости в курортния град имат възможността  да се запознаят с Алгафари и неговите романи „Боже, защо Господ лъже?”, „Аллах, милост нямаш ли?”, „Любиш ли, ти Бог си” и „Орисани да избираме”.

 

Книгите са художествени романи, не са теологични. Разказват основно за българските обичаи и традиции. През живота на героите разбираме за нестинарството, Еньовден, калушарството, Спасовден и още много български обичаи и празници. В романите си писателят Нидал Алгафари ни напомня също за места и личности, които разкриват силата на българския дух – Рилският, Бачковският, Преображенският и Троянският манастири, мостовете на Кольо Фичето. Авторът е убеден, че има имена от българската история, които заслужат много повече от няколко реда в учебниците.

 

Любопитните да научат повече могат да отидат на представянето на книгите, което ще се проведе утре (14 юни)  в 17.00 часа в малкия салон на НЧ „Просветен лъч – 1905“.