Граждани присвояват демонтираните плочки при ремонта на ул. „Евтим Трайчев“

Жителите на ул. "Евтим Трайчев" не крият присвоените плочки. Те са ги оставили на съхранение в предните си дворове.
Снимки: Пресцентър на Община Дупница

 

Жители на улица „Евтим Трайчев“ присвояват демонтираните плочки при ремонтните дейности на  пътната инфраструктура. Това съобщиха от пресцентъра на Община Дупница и предупредиха, че ще бъде изпратен сигнал до полицията. Припомняме, че наскоро започна ремонт на улицата, който включва цялостно преасфалтиране и благоустрояване на тротоарите.

 

За целта се демонтират тротоарните плочки, а някои от жителите на улицата вероятно са преценили, че са ненужни на кметството. Затова ги прибрали по дворовете и гаражите си за собствени нужди. Техни съседи обаче подали сигнал в Община Дупница. Според сигнала жител на ул. „Евтим Трайчев“ е транспортирал  около 300 плочки на вилата си в близко до Дупница село.

 

 

Проверка на кметството установила, че сигналът е основателен. Хората, които са присвоили строителни материали не се крият, затова общински служители лесно са ги открили в предните им дворове и са заснели нарушението.  

 

Материалите, които се вадят от улицата се складират от Община Дупница, след което по заявки на кметовете и кметските наместници на села се разпределят за техните нужди. Ако някой забележи, че "предприемчив дупничанин" си "събира" плочки, да сигнализира веднага на 112“, обясниха от пресцентъра на кметството.